Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mondják hogy 'külföldön...

Miért mondják hogy 'külföldön sincs kolbászból a kerítés'?

Figyelt kérdés
tudom hogy mire értik de akkor is. minden elköltözős-nem elköltözős kérdésnél 2 tábor van: akik imádják magyarországot és azok, akik el akarnak menni [nagyon helyesen!] szóval nem gondolnak bele a kifejezésbe? már hogy lenne kolbászból, mikor az tipikus magyar kaja, még szép hogy külföldön nem fog ilyet találni. jah, igen, minden ilyen kérdésnél vagy 7-8szor beírják ugyanezt a kolbászos cuccot. mi értelme van? szánalmas...
2009. jún. 4. 18:38
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
az emberi hülyeség sosem apad ki... én már beletörődtem, el sem kezdek veszekedni a hülyékkel, inkább rájuk hagyom, tedd te is ezt
2009. jún. 4. 19:04
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Ilyen gondolkodásmóddal külföldön a helyed! Arra akarnak ezzel figyemeztetni, hogy a hozzátok hasonló naív emberek ne gondolják úgy, hogy nyugaton minden ingyen van, nem kell dolgozni szinte semmit, 4 ezer eurós fizetés jár az utcaseprőnek, mindenki jóindulatú. S mindezalatt a Magyarokat szídjátok, és másokat okoltok minden bajotokért, valamint szinte hülyének nézitek az olyan embereket, akik itthon maradnak.

Első hozzászoló, én is így vagyok ezzel.

2009. jún. 4. 19:24
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Aszem te se tudnád a gyerekeidet normális anyagiak közt felnevelni te is kimenél dolgozni!!Ugyhogy ne papolj itt!!!!
2009. jún. 4. 19:51
 4/8 anonim ***** válasza:
29%
A másik semmi sincs ingyen !
2009. jún. 4. 19:53
 5/8 anonim ***** válasza:
62%
Mifelénk a kerítés határozottan fából van. Ennél értelmesebbet erre a kérdésre nem tudok válszolni. Egyetértek az elsö válaszolóval.
2009. jún. 4. 19:53
 6/8 anonim ***** válasza:
85%

ma 19:51

Nem fogom elismételni magam.

2009. jún. 4. 19:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

1.) A kolbász nem "tipikus magyar kaja", kérdezd csak meg pl. a németeket, hány fajtáját ismerik!

2.) Azért írják a kolbászból kerítéses mondást, mert az egy magyar mondás.

3.) Kedves válaszolók!

Mostantól írjátok azt (csakis a kérdező kedvéért), hogy:

A külföld se a tejjel-mézzel folyó kánaán!

Így jobb?

:)

2009. jún. 4. 21:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Ezt képletesen kell értelmezni.

A kolbász a jólétet, a gazdagságot jelképezi. Azért szokás mondani, hogy "több nap, mint kolbász", vagy hogy "külföldön is csak ugyanaz a nap süt"

Annyit jelent, hogy nem lesz gondtalanabb az élet akárhol máshol sem, senkinek sem megy olyan jól a sora, hogy "kolbászból építsen kerítést" - csak élénkítsd a fantáziád kicsit. Képzelj el egy kolbászból kirakott kerítést. Nagyjából minden nap eltűnne, mert megennék a kutyák. Ezért naponta pótolni kéne. De erre senkinek se futná.

Így már érted?

2009. jún. 4. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!