Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Miért akar mindenki amerikába...

Miért akar mindenki amerikába költözni és miért hiszi mindenki hogy ott kolbászból van a kerités?

Figyelt kérdés
Nem egyszerübb europában?
2011. máj. 10. 16:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
61%
Mert még nem voltak ott, nem dolgoztak ott és nem éltek ott. Csak a filmeket látták a tévében.
2011. máj. 10. 16:45
 2/14 anonim ***** válasza:
84%

én nem akarok :)

nővérem most megy ki, de neki a férje amerikai Nem egyszerűbb, csak más Talán ez teszi kíváncsivá az embereket

2011. máj. 10. 16:53
 3/14 anonim ***** válasza:
86%

Hát igen - van akinek csak az egyszerűség számít - hogy eléldegéljen, jóllakjon... Ilyen fejjel kár is ebbe a kérdésbe belemenni.

Vannak elegen, akik komolyan veszik Amerikát; és gondos felkészülés, többszöri hosszú látogatások után és folyékony nyelvtudással, jó végzettséggel/képzési lehetőséggel akarnak kiköltözni. Többek között én is évet fektettem ebbe már bele - még nincs vége - de legalább sokat voltam kint, rengeteget tanulmányozom az ország viszonyait, regionális sajátosságait; sok közeli ismerősöm van kint, és közel anyanyelvi a tudásom - a minden napi több órás és a kintléti gyakorlás, nyelvhasználat után. Valahogy - remélem minél hamarabb - meglesz a lehetőségem, hogy meglegyen a zöldkártya.

Szeretek tanulni, szeretnék dolgozni - és tudom, hogy az USA-ban sokat kell és szigorúan veszik ezt. Európában lehet több pénzem lehetne, de sosem lennék tőle boldog - így inkább azon leszek, hogy az USA-ban mindenáron, kemény munka árán is megteremtsek magamnak egy jó életszínvonalat.

Nem mindenki a pénzért, meggazdagodásért; NY, LA luxusért akar kimenni.. Ennél sokkal de sokkal többet tartogat az ország.

2011. máj. 10. 21:46
 4/14 anonim ***** válasza:
97%

Néhányszor jártam már az USA-ban.

...és nem, hogy kolbászból nincs,

de egyáltalán nincsen kerítés!!!

2011. máj. 10. 23:47
 5/14 anonim ***** válasza:
87%
En nem a penz miatt jottem ki. Nem gondolom azt, hogy itt kolbaszbol van a kerites. Sokkal jobban szeretek itt elni, mert mindig ugy ereztem, hogy ide tartozom. Europaban nem ereztem jol magam, ennyi az ok.
2011. máj. 11. 13:14
 6/14 Vree ***** válasza:
66%

Mert az átlag magyarnak olyan a mentalitása, hogy ha nem hihetné, hogy ő sokkal jobbat szebbet érdemelne csak folytonkitolnak vele, akkor oda lenne az önértékelése. Ha nem isteníthetné azokat akik külföldön csináltak karriert (akiket itthon addig semmire sem becsült), akkor be kellene ismernie hogy ha részben is de a saját hibájából tart ott ahol. Ha nem hihetné, hogy ott van előtte a menekülés útja (holott a többség soha nem jut el Amerikába, vagy nem bírja kint a végén) akkor elvesztené a motivációját és öngyilkos lenne. Hinnünk kell a külföldi menyországban, mert különben saját magunkkal kellene szembenéznünk.

Egyébként sok ország valóban sikeresebb abban hogy javítsa az általános műveltséget, politikai aktivitást, stb. És sokszor valóban egyszerűbb kiköltözni mint nekiveselkedni itthon rendbetenni a dolgokat (ami sok-sok évtizedig eltart, miközben a nyugat újra leelőzhet csak), már ha az ember meg tuidja oldani.

2011. máj. 12. 21:05
 7/14 Vree ***** válasza:
54%
Mellesleg reálisan tényleg nagyobb a GDP és a fizetések is, nem? :) (És nem csak a forintleértékelés miatt.) Nyilván mindenki jobb életszínvonalat akar, tehát a vágyakozás teljesen reális.
2011. máj. 12. 21:08
 8/14 Vree ***** válasza:
61%
^Vagy akár csak más mentalitású vagy érettebb emberek között élni. Azt el kell ismernem, hogy a magyarok bizony elég deprimálóak tudnak lenni, még más magyaroknak is.
2011. máj. 12. 21:10
 9/14 anonim ***** válasza:
88%
Nincs kolbászból a kerítés ez igaz, de ezerszer jobb itt az élet mint Magyarországon. És nemcsak a pénz miatt. Teljesen más világ. Nekem bejött. De ismerek olyat, akinek nem.
2011. máj. 12. 22:43
 10/14 anonim ***** válasza:
92%
Aki életre való, az ott is megtalálja a számítását!
2011. máj. 13. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!