Több pénzt kaptunk vissza egy vásárlás során,
visszaadjam?
Figyelt kérdés
A húgom tízezressel fizetett az egyik DM üzletben, de véletlenül úgy adtak neki vissza, mintha húszezrest adott volna a pénztárosnak, tehát így keletkezett a kasszájában 10.000 Ft többlet. Én próbáltam a lelkére beszélni, hogy ne legyen "tolvaj", s adja vissza, hiszen valószínűleg ezt a pénztáros fizetéséből vonják majd le. Nem igazán hallgat rám. És nekem meg komoly lelkiismeret-furdalásom van emiatt. Mit tegyek?
A pénztárostól vonják le , de ha volt már valami probléma vele, akár ki is rúghatják miatta.
Én visszaadnám !
2012. febr. 17. 08:42
3/13 anonim válasza:
Feltétlen neked van igazad, ez lopás.
Elég baj, hogy a húgodban egyáltalán felmerül a gondolat, hogy megtartja a pénzt.Sürgösen menj vissza vele, mert szegény pénztáros igencsak ráfizet.
2012. febr. 17. 08:43
4/13 anonim válasza:
Ezt tényleg a pénztárostól vonják, le ennyire nem szívatnám meg szegényt. Ha párszáz forinttal adott volna többet, azon elgondolkoznék, hogy visszaadjam-e, kivéve a BKV-t.
2012. febr. 17. 09:07
5/13 anonim válasza:
Természetesen igen. Jártam már így: magától értetődött, hogy visszaadjam. Ami nem jár, az nem jár - pont.
2012. febr. 17. 09:37
6/13 anonim válasza:
Beszéld rá a húgod, hogy adja vissza! Nem csak levonhatják a kasszástól azt a pénzt hanem ki is rúghatják, ha olyan a főnöke. Adjátok vissza a pénzt! Ha nem adja vissza akkor próbáld megoldani a húgod tudta nélkül. Hogy ha tudod.
2012. febr. 17. 10:18
7/13 anonim válasza:
Nos a pénz elfogy ,a lélek pedig kárba vész.Ha viszont többet volt már abban az Üzletben ,a pénztáros is lehet tudja már hol tévesztett.A legközelebbi vásárlásai kellemetlenebbek lesznek mert ez a bűne benne marad.Mond meg neki a becsülete többet ér a pénznél...És te is bizalmatlan leszel vele szemben ezek után....hogy ilyet tudott tenni..
2012. febr. 17. 11:56
8/13 anonim válasza:
Én visszaadnám. De ha a húgod nem adja vissza, hát az az ő dolga, főleg, ha az ő pénzéről van szó. Nem lehet mindenki rendes és segítőkész. Ellenben abban biztos vagyok, h ha ő lenne a pénztáros helyében, bizony ő is örülne neki, ha ilyen esetben "kisegítenék" a hibájából.
Ja és neked ne legyen lelkiismeret-furdalásod! Te megtetted, amit tehettél, a többi nem rajtad múlik.
2012. febr. 17. 12:33
9/13 anonim válasza:
Én visszadnám. A pénztárosokat a DM-ben sem fizetik halálra, és most, hogy 16%-ot levonnak adóként, ami pénz ugyanúgy, hát nem hiányzk mellé még mínuszba egy tízes!
A helyedben, akár a hajánál fogva is, de visszarángatnám húgomat az üzletbe, hogy visszadhassa azt a tízest.
2012. febr. 17. 18:21
10/13 A kérdező kommentje:
Ezt nem fogjátok elhinni: visszamentem a DM-be és a saját pénzemből vissza szerettem volna fizetni a tízezret. De csodák csodájára NINCS hiány az üzletben! Az eladók csodálkozó tekintettel méregettek ma délelőtt. No, erre hogyan varrjak gombot? :O
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!