Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kirekesztettnek érzem magam,...

Kirekesztettnek érzem magam, csak mert nem iszom alkoholt?

Figyelt kérdés
Az az igazság, hogy nem vagyok az a kifejezetten társasági lény, vannak hobbijaim és a szabadidőm nagy részét azokkal szeretem eltölteni, egyedül vagy családi körben. Ugyanakkor azért nem vagyok teljesen az a magányos farkas típus sem, van körülbelül 3-4 közeli barátom, akikkel szoktam találkozgatni. Az utóbbi időben egyre inkább úgy érzem, hogy ezzel eléggé egyedül vagyok, a közvetlen környezetemben ugyanis (egyetemre járok) megszokott, hogy mindenki minden hétvégén eljár szórakozni, kocsmákba vagy más szórakozóhelyekre. Részben egészségügyi okokból, részben saját elhatározásból nem iszom, nagyon maximum egy sör fér bele, de igazából azt sem élvezem. Emiatt eléggé kirekesztettnek érzem magam, ugyanis akárhányszor megpróbáltam új emberekkel megismerkedni, mindenki kocsmákba akar elmenni (mielőtt valaki megemlítené, többször is elmentem már másokkal, és nem élveztem, mivel körülöttem mindenki mattrészegre itta magát, én meg ott ültem hülyén), és mintha teljesen mások lennének az elképzeléseink a szórakozásról. Lehet, hogy begyöpösödöttnek tűnök az alapján, amit eddig leírtam, de én sokkal jobban élvezek otthon lenni, filmet nézni vagy társasozni, vagy cukrászdába járni és egyéb hasonló dolgok, de valahogy mégis az tűnik "társadalmilag elfogadottnak", hogy csak és kizárólag ivásból áll a szórakozás. Ez miért van így? Tényleg csak így lennék ezzel? Egyébként lány vagyok és 21 éves.
2012. febr. 10. 08:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Üdv a klubban,én sem iszok,nem is hívnak sehová.Mármint hívtak,de mivel diszkóba nem mentem,ezért le lettem tojva.Nem tudom,hogy hol vannak olyan emberek,akiknek nemcsak a piálásból áll az életük,de ha találsz ilyeneket,majd szólj:)
2012. febr. 10. 10:59
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a pozitív válaszokat :) Egyébként annak a válaszolónak, aki az előbb burkoltan lehülyézett: nem magát az ivást ítélem el, mivel nagy ritkán én is iszom egy-egy pohár vörösbort vagy pezsgőt, de leginkább csak valamilyen alkalomból (születésnap vagy szilveszter). Azt nem tudom megérteni, hogy miért van az, hogy a legtöbb ember csak ebben lel örömet. Ha nincs lehetőségük inni, máris panaszkodnak, hogy nem érzik jól magukat. Nekem nem kell alkohol ahhoz, hogy feloldódjak és jól érezzem magam a barátaimmal. Valószínűleg kisebbségben vagyok ezzel a véleményemmel, de ahogy látom, azért szerencsére nem egyedül :)
2012. febr. 10. 11:11
 13/20 anonim ***** válasza:
én is egyetemista vagyok és régebben szinte sose ittam. Főleg év elején mikor még nem tudtuk merre vannak kocsmák általában a szobában ittunk én meg erőt vettem magamon aztán én is ittam 1-2 sört, ahelyett, hogy elvonultam volna. Aztán hozzászoktam, kocsmába is mentem mindig, annyira nagyon nem szoktam élvezni de örülök, hogy tartozok egy haveri körbe és már megsértődnek kb ha nem megyek. A sört már meg is szerettem bármikor szívesen megiszok párat, ha kell nem is keveset. Írtad, hogy te nem akarsz alkalmazkodni a többiekhez, hát... én inkább nem vonom ki magam a körzetemben élő emberek társaságából és megpróbálom élvezni ezt az egészet.
2012. febr. 10. 11:15
 14/20 anonim ***** válasza:
18%

Megneznem mennyire erzed magad jol, ha egesz este csak ulsz mint egy tok.

Meg a tobbieket is, h mi is az a nagy buli, ahol aztan ugy kikapcsolodnak....

2012. febr. 10. 11:28
 15/20 A kérdező kommentje:
Szerintem igenis számos másik mód létezik a szórakozásra az iváson kívül, attól még, hogy ez olyan hihetetlen számodra. De egyébként már mondtam is, hogy ha akarnék, sem ihatnék. Miért élvezed, hogy idejössz kötekedni? Rendben, más a véleményed, elfogadom, de akkor te is fogadd már el az enyémet. Köszönöm.
2012. febr. 10. 11:42
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem értem, minek ragaszkodsz ahhoz a társasághoz, aki kirekeszt amiatt, hogy nem iszol. És hogy miért olyan társasággal mászkálsz, akik mattrészegre isszák magukat.

Én se nagyon iszom, egy este maximum egy italt, ez alkalomtól függően egy pohár vörösbor (ha telik épp minőségire), egy long drink vagy egy kupica krémlikőr (főleg kókusz vagy kávé). A barátaim többet szoktak inni, de nem isszák magukat mattrészegre, hanem csak amennyitől jól érzik magukat, aztán beszélgetünk vagy táncolunk, ha táncolós helyen vagyunk. Akkor se rekesztenek ki, amikor újra megszomjazunk és ők sört kérnek, én meg ásványvizet.

Persze társasozni is jó, meg a többi is, amit leírtál, de az valóban szűklátókörűségre utal, hogy azt mondod, hogy csak az a jó és kiülni egy kocsmába nem. Ilyenkor mondjuk én se járok szórakozóhelyekre és kocsmába sem, csak nyáron, amikor ki lehet ülni a kerthelyiségbe, de a lényeg az, hogy nem zárkózom el. Persze igazából az ember bárhol érezheti jól magát, ha jó a társasága.

Jaa, és ismerkedni bárhol lehet. Könyvtárban is, pláne vizsgaidőszakban, amikor az ember egész nap benn tanul, időnként szünetet kell tartson. Én szinte minden vizsgaidőszakban szert tettem némi új ismeretségekre azokkal, akik ugyanabban az olvasóteremben tanultak mindig, ahol én :)

2012. febr. 10. 13:56
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Kirekesztettnek? Ezért? Inkább légy rá büszke! Én férfi léttemre nem iszom alkoholt, vagy ha iszom is, csak nagyon keveset és egyátalán nem érzem magam kevesebbnek tőle. Kocsmába szeretek jári, de csak a biliárdozás miatt és max. csak colát szoktam inni. Ráadásul szerintem elég gáz, ha egy nő részegre issza magát. Volt barátnőmmel is ezért szakítottunk, mert állandóan eljárt bulizni, és annyira leitta magát, hogy minden pasira rámászott. Ha szeretnél ismerkedni, nekem nyugodtan írhatsz :)!

20/F

2012. febr. 10. 19:24
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor miért nem azt mondod nekik, hogy a gyomrod miatt nem ihatsz. Mondd el, hogy nem akarsz újra gyomorvérzést kapni, nincs olyan, aki ezt nem értené meg.
2012. febr. 10. 20:10
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is így vagyok, egyáltalán nem iszok alkoholt, még szilveszterkor sem, voltak barátaim, de mivel én nem "züllöttem" velük, így a 99%-kat elvesztettem (én is jártam velük, de nem ittam, viszont nem is beszéltem őket le az alkoholról). eleinte nagyon szíven ütött, de rájöttem, hogy ha egy ilyen dolog miatt elhagytak, akkor nem is voltak igazi barátok. Azóta vannak új barátaim, akik bár isznak, de teljes mértékben elfogadják, h én ilyen vagyok. Na meg rátaláltam a hercegemre is, aki szintén nem iszik alkoholt.

19/L

2012. febr. 10. 20:37
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"Írtad, hogy te nem akarsz alkalmazkodni a többiekhez, hát..."

És az alkalmazkodás címén igya le magát rendszeresen, kockáztatva egy újabb gyomorvérzést?

Nehogymár az legyen a hülye, aki nem rombolja az egészségét!

2012. febr. 10. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!