Hogy hozzam fel a legjobb barátnőmnek, hogy jó lenne, ha visszaadná a pénzt?
Múlt héten nem volt suliba és felhívott,hogy vegyek meg neki egy cipőt,mert fél,hogy mire meggyógyul(beteg volt),addigra elviszik.Azt mondta,hogy ideadja a pénzt majd ha megyek hozzájuk.
Megvettem a cipőt,de azóta se adta ide a pénzt és ez kb. 1 hete volt.A cipő 18 ezer volt,szóval nem kis összes,mert ha pl. 5 ezer lett volna,akkor azt mondom,hogy majd ideadja,ha eszébe jut...De most nekem is kéne a pénz,mert venni akarok egy parfümöt magamnak.
Hogy kérjem vissza tőle úgy,hogy ne sértődjön meg?
14/L
SZerintem baromi egyszerű! Ha tényleg a barátnőd, akkor tök nyíltan megmondhatod neki, hogy figyi, most szükségem lenne arra a pénzre, ide tudnád adni holnap?
Egy barátnő nem sértődik meg ezen, legrosszabb esetben is csak a fejéhez kap, hogy hú, basszus, elfelejtettem...
Ha ilyenekért bepöccen, akkor ez a kapcsolat nem ér egy fabatkát sem, hidd el!
Indirekte. Pl: Mikor tudja behozni a cipő árát, mert mostmár hiányzik.
Tehát nem mondod ki hogy mikor fizet, hanem csak technikailag közelíted meg: feltételezed hogy ő fizetne, már csak be kell hoznia a pénzt a suliba.
Ha még nem adtad oda a cipőt, akkor úgy hogy pl. Odaadnád a cipőt, mikor tudtok találkozni és rendezni az anyagiakat? Már kéne az a pénz...
Így nem hozod kellemetlen helyzetbe, ami komplikációkat okozhatna. Max ő hoz majd, de reméljük nem.
"Hogy hozzam fel a legjobb barátnőmnek, hogy jó lenne, ha visszaadná a pénzt?"
Pl.: "Visszaadnád a pénzt?"
"Hogy kérjem vissza tőle úgy,hogy ne sértődjön meg?"
Ha nem teljesen hülye (akkor viszont nem érdemes vele barátkozni), akkor nem fog megsértődni, mert ebben a szituációban egyedül neked van okod arra, hogy sértődött legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!