Mik az előnyei annak, ha valaki művelt?
Kérlek soroljátok fel azokat a dolgokat, amik szerintetek a műveltséggel párosulnak!
Szerintem: tájékozottabb egyén, tisztábban látja a világot, kevésbé beszűkült és félrevezethető, sok témához hozzá tud szólni, változatos, kellemes beszédpartner, illetve jobban be tud illeszkedni a társadalomba. stb
tudja élvezni a műveltségi vetélkedőket a TV-ben :D
... de nagyjából te is leírtad. (Bár egyespontjai vitathatók, pl hogy jobban beilleszkedik a társadalomba. Ugyanis a túl művelt emberekre a társadalom kicsit furán tekint, inkább különcnek tartják, ami nem éppen segíti a beilleszkedést)
Az, hogy valaki művelt legyen, belső késztetés. Ha valakinek igénye van rá, úgyis tesz érte, hogy minél inkább azzá váljon. Nem keres előnyöket.
12:54
A túlműveltség valóban nem jó a társadalmi szempontokat nézve.
Igen.. így lehet fokozni műveltséget:
művelt,túlművelt,Alekosz
Az általános műveltség széleskörű ismereteket takar. nem egy-egy szakterület ismereteit foglalja magába, és szerintem dominánsan a humán területeket foglalja magában. Művészet, történelem, zene, építészet, napi események.
Az hogy én zöldséggel és gyümölccsel dolgozok, nem tekintem műveltségem szerves részeként a post harvest kezelésüket.
Míg mondjuk egy történelemtanár esetében igen, ugyanis nem napi rutinját képezi.
"Mik az előnyei annak, ha valaki művelt?"
1) a dolgokat több nézőpontból is látni tudja --> jobb problémamegoldó képesség
2) élettávlat --> kevésbé beszűkült gondolkodás --> nagyobb szabadság az egyéni döntések terén, több lehetőség észrevétele, nagyobb tűrőképesség
3) tapasztaltság, a naivitás hiánya --> kevésbé manipulálható, nehezebb átverni
4) tolerancia és nyitottság --> többféle emberrel is képes kapcsolatot teremteni
5) érdekesebb társaság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!