A spanyoloknak mi a véleménye a magyarokról?
számukra mi egy kicsit túl csendesek,"besavanyodottak",stresszesek vagyunk.ők máshoz szoktak,de egyébként egy nagyon vendégszerető és intelligens!! népnek tartanak minket...ezt a spanyol barátaim mondták nekem és is meglepődtem mit értenek ezen..azt h.szerintük mi sokmindenben jártasak vagyunk és sokmindenhez értünk...és érdeklődőek vagyunk a világgal szemben
az ételeinket egy kicsit zsírosnak találják,(ők a rákhoz,olivához,halakhoz,baromfihoz szoktak)de a zenénket nagyon szeretik..:)pl.mulatóst..azzal tudnak azonosulni:)
Hááát elég vegyes, valóban kcisit hidegnek tartanak minket de a Baszk földi spanyolok esetenként hidegebbek mint mi :D. Egy lektorom mesélte hogy sok spanyol alig tud vmit a magyarokról és az egyetlen amit ismernek egy mondás ami magyarul ennyi hogy: Olyan vagy mint egy magyar. nah ezt általában a koszos rendetlen ápolatlan emberekre mondják, ami több szempontból si röhejes mert sokkal tisztább nép vagyunk :D.
Elég vegyesek a véleményeik de igazán nekem még senki se mesélte vmi rossz élményét itt magyarországon a magyar emberekkel általában kedveltek minket. Lektoromnak nehéz volt megérte miért is számítanak nekünk annyira a jegyek a suliban, mert őket nem annyira érdekelte, csak volt.
Nekem van félig spanyol-félig magyar és egy félig katalán-félig magyar haverom. Ők azt mondják, hogy cigányoknak tartanak minket. Persze kedvesen beszélnek mindenkivel, de alapból úgy gondolnak ránk, mint mi a cigányokra.
Haveromnak 2 élménye is volt ezzel kapcsolatban:
Mondta, hogy félig magyar, erre a spanyol: Tényleg ? Egyáltalán nem látni az arcodon!
Másik:
Úgyanígy, 2 csaj, akik nem tudták, hogy a haverom beszél spanyolul, a háta mögött:
-Egy szőke magyar? Hogy mik vannak!
-Szerintem csak festi
Jó, a spanyolok elég tontók, de Puskás Öcsi egyből beugrik nekik
:-)
Azért nem kell általánosítani nekünk sem, elég sokféle népség lakik ott. A baszkok pl. kiköpött olyanok, mint mi.
Rokon nép -nemhiába, és az egyik legősibb európában.
A spanyol nők csinosak és igényesek. (és egytől egyig ribancok)
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!