Miért hülyül meg mindenki ha leesik 30 centi hó?
Médiahiszti, újmagyar módra.
Február elején 30 centi hó, meg kemény fagy egy-két hétig Magyarországon, teljesen szokványos dolog. De a médiának kell a cirkusz. Nyáron ugyanezt csinálják, amikor július-augusztusban kánikula van.
Régen, 30 cm hó, a késő esti tévéhíradó utolsó hírének számított, lásd az alábbi példát 1984. januárjából:
Most olvastam:
"Péntek este a ma.hu által végiglátogatott üzletek üresen kongtak – már nem csak termékek, vevők sem voltak. Kérdésünkre az egyik áruházi alkalmazott azt mondta: felkészültek a dömpingre, de ennek ellenére már kora délutánra felvásárolták a legtöbb terméket. Nem csak a kenyeres polcok álldogáltak üresen, se hús, se zöldség-gyümölcs nem volt már. A parkolókban kartonszámra pakolták a konzerveket, vizet, és a legtöbb tartós terméket autóikba a mindenre felkészült családok."
Ez hihetetlen, tényleg megyhülyült mindenki, régen is volt havazés, fél méteres is, mégsem volt ilyen cirkusz.
Azért hülyül meg mindenki,mert sehol nem takarítják az utakat. A járdákat is csak ott,ahol öregek laknak a magán házakban. A fiataloknak derogál lapátot fogni.
Nálunk már 10 cm hó esetén sem lehet a város utcáin közlekedni,még a belvárosban sem. Alig takarítják,ha már fagy,akkor nem sózzák.
Ezért van a pánik.
"Azért hülyül meg mindenki,mert sehol nem takarítják az utakat. A járdákat is csak ott,ahol öregek laknak a magán házakban. A fiataloknak derogál lapátot fogni. "
Teneked sincs megtiltva a lapátolás.
"A fiataloknak derogál lapátot fogni. "
22 éves vagyok, és ma reggel vidáman tologattam a hólapátot a házunk körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!