Mit csináljunk a német cserediákkal?
Márciusban jön hozzánk egy német cserediák (16 éves-lány)
Egy hétig lesz it, amelyből egy nap egy egész napos programot kell szervezni.
Budapestre szeretnénk menni. (kb 100 km-re lakunk onnan)
Valami érdekes program kéne, de nem város nézés, vagy múzeum, mert oda úgy is mennek az iskolával.
Ezenkívül a Csodák Palotája is kilőve (oda is mennek együtt) és az uszoda/élményfürdő is, mert ott voltunk, amikor én voltam náluk Németországban.
Szerintetek milyen programot találjunk ki?
Köszi a válaszokat
16/L
"0" km kő, Bazilika, Budai Vár, Citadella, Gellérthegy, Halászbásty, Hősök tere, Margitsziget, Mátyás templom, Országház, Vajdahunyad vára
Ennyi helyre biztos nem mennek az iskolával. ;)
De ha mégis, akkor javaslom, hagyjátok azt a 100 km oda és 100 km vissza utat, és mutassátok meg inkább a környékbeli látnivyalókat. ;)
Természetesen környékbeli látnivalókat is megnézik közösen az iskolával.
Inkább ilyesmi programokra gondoltam, hogy pl. vidámpark.
Tudtok még ilyesmiket ajánlani?
Sajnos nem nagyon ismerem Budapestet, nem tudom milyen lehetőségek vannak.
Pálvölgyi-cseppkőbarlang,
Budavári Labiritus (már ha nyitva),
Planetárium (asszem lehet külföldi nyelvűre is menni),
Tudod a Vidámpark és hasonló magyar attrakciók egy német gyereknek nem jelentenek nagy élményt, könnyen lehet, hogy lenéznek majd, vagy röhögnek azon, hogy milyen ócskavasak vannak nálunk. (Félre ne értsetek, énnekem tetszik a jó öreg vidámparkunk.) Viszont Németorszgában hatszor akkora vidámparkok vannak, mint nálunk, ráadásul modernek... Az ilyenekhez szokott tinik nem tudom hogy viszonyulnak a mi rozsdás óriáskerekünkhöz pl...
Ja de jutott eszembe pár dolog, ha mondjuk nem tériszonyos:
Challengeland kalandpálya Csillebércen,
Canopy pálya és bob a Visegrádi-hegységben,
Vagy ilyen hasonló mászókák (pl. Tordason van egy tök új).
A német pasik helyesek:)(bocs,off:)
Amúgy vidd túrázni,az mindig bejön,sosem uncsi,van kaland.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!