Elkéstem vagy még időben vagyok 26 éves korom végére lesz meg az 5 elvégzett évem a felsőoktatásban?
Sokan mondják: ma holnap 30 éves vagy, vagy... 27 éves vagy, és még nincs meg a diplomád... alig van munkatapasztalatod...
Hát nem tudom: 19 évesen érettségiztem, majd két év múlva kezdtem el a bachelor képzést, majd most a mester képzésre járok. Épp betöltöm a 27et, amikor meglesz a mesterszakos diploma.
Ez késő, vagy manapság hány évesen kellene elvégezni?
Van négy év telesales munkatapasztalatom, igaz, ez nem ér sokat a multik világában, ott releváns több éves tapasztalatot kérnek. De mégis? Időben vagyok még, vagy késő???
Mihez képest?? Mégis mi a mérce szerinted?
Annyira nincsenek az életbe ilyen "mércék"... Semmiben.
Az általános- és középiskolában osztályok, évfolyamok vannak, ezeket kb 6 évesen kezdjük és onnantól folyamatosan végezzük, talán ezért alakul ki bennünk, hogy X évesen itt és itt kellene tartani az életben. De ilyen nincs. Mindenkinek annyiféle tényező miatt annyira különbözően alakul...
Ne stresszelj, ez a TE életed, és így van jól! Légy boldog vele. :)
manapság még 27 éves kor körül egyetemisták
ez a kreditrendszer mellékhatása
meg úgyis kevés a munkahely van aki direkt is elhúzza, mert hova siessen
Köszönöm. Csak például a nagymamám azt mondta, pár éve, hogy ennyi évesen mások már ledoktorálnak, és annyira rosszul esett.
Én ugyanezt gondolom, hogy ez nem így van, és csak a családomprovokációja az egész.Akármit csinálok soha semmi sem jó! :(
Szia!
26 évesen fogom befejezni az 5. évemet, 20 évesen érettségiztem, egy évet nyelvet tanultam, 21 évesen jelentkeztem egyetemre. 26 évesen fogom elkezdeni a doktori képzést, tehát úgy 30 éves koromban fogom befejezni a tanulást.... Nem késtél el semmivel! Több ismerősöm 30 felett van, és nyelvvizsgákra készülnek, továbbképzésekre járnak, ma már mindenki azon van hogy tanuljon!
Jó, értem. Akkor jól éreztem, hogy nem gond ez valójában.
Én amúgy is hiszek az élethosszig tartó tanulásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!