Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Velemenyetek szerint mit...

Velemenyetek szerint mit jelent sznobnak lenni? Tovabb lent.

Figyelt kérdés

Sok kerdest olvasok sznobsagrol, es szerintem a kerdezok 90%-a nem ertelmezi jol mit jelent sznobnak lenni.

Kerlek ne ertelmezo keziszotarbol idezzetek azt en is meg tudom tenni. En arra vagyok kivancsi Ti mit gondoltok ki az a szn pob?

2012. jan. 30. 19:08
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Sznob az, aki elmegy a Zeneakadémiára koncertre, megveszi a tizenötezres jegyet az első sorba, aztán beletapsol a tételek közé. Szerintem.
2012. jan. 30. 19:12
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Sznob az a személy, aki annak a felfogásnak él, miszerint néhány ember belülről fakadóan alsórendűbb nála, valamely olyan vélt vagy valós indoknál fogva, mint vagyon, pozíció, származás, végzettség, intellektus stb. Gyakran a „sznobság” formája tükrözi az egyén társadalmi és gazdasági hátterét. Jó példa erre az úgynevezett „gazdag sznob” típusa, aki abban a szerepben tetszeleg, hogy gazdagsága felsőbbrendűvé tette, vagy felsőbbrendűsége gazdaggá tette.

Azonban a sznobságot valaki magára is öltheti, mintegy beleélve magát abba, hogy ő is egy bizonyos csoportba tartozik. Ez a fajta sznob ember olyan stílusjegyeket, világnézetet, életstílust vesz fel, ahova valójában még nem tartozik, és talán soha nem is fog. Ilyen az álintellektuális, vagy az álgazdag ember.

A Magyar Kislexikon meghatározása szerint: „Az előkelőket vagy a szellemi élet kiválóságait majmoló, hozzájuk dörgölőző személy”.

2012. jan. 30. 19:37
 3/5 anonim ***** válasza:

"megveszi a tizenötezres jegyet az első sorba"

Pláne úgy, hogy lövése nincs, miről szól a mű XD

2012. jan. 30. 20:43
 4/5 anonim ***** válasza:

"Pláne úgy, hogy lövése nincs, miről szól a mű XD"

Így van. De azért szeretni kell őket. Belőlük élünk :D

2012. jan. 30. 21:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Sznob az, aki pl. nem előkelő, hanem csak előkelősködő.

Az, aki egy kissé "biciklista" is, azaz lefelé tapos, felfelé nevet.

Az, aki majd meghal azért, hogy egy - sokak által nagyra tartott és becsült - körbe "bekerülhessen". Ettől ő többnek érzi magát, és másokat nagyképűen lenézhet.

Amúgy szánni való jelenség.

2012. jan. 30. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!