Szerintetek ez így milyen? Mi a véleményetek?
Sose tudtam eldönteni, milyen sorrendbe jelöljem a gimiket meg, mindig kitaláltam valamit hogy "az miért rossz". Ebben én döntök, a szüleim csak véleményt mondanak, tanácsolnak ezt-azt.
AZ első 3 sulit nem tudtam sorrendbe állítani.
A-suli: Az egyik sulin dráma tagozatra mennék, napi több óra plusz elmenne mindenféle kreatív órával, zene, mozgás, dráma, színház, stb. De ennek egyensőlyozásaképp kevesebbet kellene tanulni, mint a többi gimiben amit megjelölök mivel nem olyan elit, erős suli. Ezt azért nem akartam jelölni mivel hogy a sok erős személyiség közt majd én nem tudok érvényesülni. Miért ne tudnék? Végülis ha a több száz jelentkező közül kiválasztottak akkor hasonló képességeim lehetnek mint az osztálytársaimnak és egy flegma beképzelt csajt nem lehet alapul venni akit abban a suliban felsőbb osztályban dráma tagozaton láttam.
B suli : A másik suli igazi erős, tehetséggondozó suli, benne van a top 10-ben. Ide azért nem akartam/akarok menni mert hogy majd 2-3 órát kell tanulnom és hogy a sok különórám mellett majd ez nem fog menni, ill. az oszt. társaim is túl"tanulósok" lesznek.
C-suli
A harmadik suli meg erős, szintén tehetséggondozó, de az országban kb. a 14.-15. helyen van a rangsorban. Ide a sok tanulás miatt nem mennék meg amiatt hogy az előkészítős társaim nem tetszettek, kicsit sznob suli.
Úgy döntöttem a sorrend: A-C-B, a maradék 2 helyre pedig kevésbé erős sulikat jelölök meg.
Mert rájöttem sokkal inkább van kedvem egy személyiségközpontú, személyiségfejlesztő, kreativitást előtérbe helyező iskolába menni mint egy suliba ahol 2-3 órákat kell tanulnom azt, ami nem érdekel. Helyette járnék zenét, éneket, színjátszást, táncot tanulni, stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!