Gáz, ha megnéztem/elolvastam a Twilightot?
Az első részét végignéztem, és egyáltalán nem tetszett. Az első és negyedik részt olvastam, az sem. Viszont amikor egy-két ismerősöm meghallotta, hogy megnéztem és olvastam belőle, jött a szentbeszéd, hogy miket nézek és olvasok, meg hogy látens meleg vagyok.
Egyszerűen arról van szó, hogy utálok úgy kritizálni valamit, hogy alig ismerem. Biztos vagyok benne, hogy a Twilight-gyűlölők kb 80%-a negyedóránál többet még nem látott egy filmből sem. Én is csak azért néztem meg, hogy utána ne úgy kritizáljam, hogy azt sem tudom, miről is szól, de sz@r, mert sok ember annak tartja.
Mi a véleményetek?
17/F
Igen, gáz. Ezzel kiírtad magad a civilizált emberek köréből, sőt, tisztátalan lettél. Vezekelned kell a bűnöd miatt, le kell mosnod magadról a szégyent, ha újra emberek közé akarsz menni. Holnap reggel 6-kor menj ki egy hegyi patakhoz és fürödj meg benne. Ezután ne öltözz vissza, úgy pucéran menj vissza a városba, közben folyamatosan korbácsold a saját hátadat. Aztán a város főterén mondj el 20 miatyánkot és 10 anyámtyúkját, majd egy megszentelt, bárányvérrel rajzolt körben égesd el a könyvet.
Csak így szabadulhatsz meg a szégyentől, amit magadra vettél.
Nem tudom, miért lenne gáz. Én elolvastam 1-3-ig, és őszintén szólva még tetszett is. Nem lett kedvenc, de én nem untam, szórakoztató volt. Mondjuk érdekes, a negyedik résznek kétszer is nekifutottam, de nem jutottam a végére, az annyira már nem kötött le.
De nem tudom, mi benne a gáz, most komolyan. Azért ponyva irodalomnak nem lehet nevezni, az azért tényleg egy másik kategória. Vagy azért ciki, mert a tinilányok megvesznek érte? És?
Különben meg szerintem az teljesen becsülendő dolog, hogy nem mondasz úgy véleményt, hogy nem tudod, miről van szó. Engem nem zavar, ha neked nem tetszett, annak ellenére, hogy nekem meg igen. Az zavar, ha valaki úgy fikáz bármit, hogy nem látta/olvasta. Akkor mégis honnan veszi a véleményét?
Szerintem a hozzáállásod, hogy anélkül nem kritizálsz valamit, hogy nem olvastad/láttad, remek, és jó lenne, ha mások is így állnának hozzá... (én is így vagyok vele).
A twilight viszont szar, ez tény. Szerintem az nem gáz, hogy kritizálás céljából elolvastad. Ha úgy olvasnád, hogy tetszik/szórakoztat, na AZ gáz lenne 12 éves kor felett, nemtől függetlenül. Szerintem azon a korhatáron túl súlyos pszichológiai problémákkal rendelkezik az az egyén, akit az a "stílus" és téma leköt.
"De nem tudom, mi benne a gáz, most komolyan. Azért ponyva irodalomnak nem lehet nevezni, az azért tényleg egy másik kategória"
Hát igen, a twilight még a ponyvát sem üti meg. Ponyvából van azért olvasható, élvezhető mű is, a twilight nem az.
Elég ha csak a stílusára gondolunk: össze-vissza elkalandozó, szóismétlő, nincs rendes szövegkohézió, csak folynak a nyáladzások és gondolatfolyamok egymásba, nincs se eleje, se vége, és legfőképp jelentősége nem. Nincs olyasmi, amit ki akarna fejezni, és ez a legszomorúbb benne.
Elvesztegetett, kibontatlan felületes, jellemtelen karakterek, sablonos sztori, fordulatok nélkül, és olyan kiszámíthatóan, hogy a szemfülesebbje már az első könyv közepén megmondja, mi lesz az egész vége.
Nem gáz. Az a gáz, hogy úgy mondasz kritikát, ha előtte nem ismered meg. Én ezért nem mondok kritikát a könyvre, mert nem olvastam, csak a filmet láttam. Attól viszont falnak megyek, amikor rávágják, hogy fantasy.
Viszont a film elmegy, de sosem lesz a kedvencem. És Pattison sem szimpatikus színész nekem. Sem itt, sem más filmben. (Szinte örültem, hogy ő volt Cedric Diggory, akiről mint tudjuk, meghal.)
Ha elolvastad a válaszom, érthető, hogy miért gondolom így.
Azért, mert egy irodalmilag értéktelen vacak az a könyv, ráadásul nagyon rossz irányba tereli az ifjúságot (pl. a mormon eszmék propagandálása megy benne). Ennélfogva gáznak gondolom, ha valaki agyilag annyira alulfejlett, hogy beeszi ezt a maszlagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!