Szerinted a női egyenjogúság, egyforma munkavállalás és úgy alapból az, hogy a nők a férfiakkal azonos vezetői, stratégiai pozíciókat tölthetnek be a munkaerőpiacon, háztartásokban hasznos vagy hátráltató egy adott társadalomra nézve?
Van nem egy férfi ismerősöm akik azon a véleményen vannak hogy azóta hanyatlik a nyugati civilizáció és az összes olyan kultúra ahol női-férfi egyenjogúság van mióta a nők a férfiakkal egyenlő jogokat kaptak.
Nektek mi erről a véleményetek?
Kérlek hogy a nemet és életkort is írj!
Nekem olyan ismerősöm van, aki szerint a összes nőnek otthon a helye.
Akkor viszont a hasonló gondolkodású kedves férfiak menjenek el óvóbácsinak, takarítónak, szakácsnak, műkörmösnek, fodrásznak stb.
Semmi baj nincs azzal, hogy a nők is lehetnek ilyen pozícióban, sokan csak beleképzelik, mert féltékenyek, irigyek, vagy egyszerűen nőgyűlölők. Ha a nők nem dolgoznának felsőbb pozíciókban, akkor is biztos lenne hanyatlás, le merném fogadni.
22/L
Na most én egy kettős véleményen vagyok, mert egyrészről egyet értek vele, másrészről meg nem.
Egyetértek azzal, hogy egy nő dolgozzon, dolgozhasson, illetve kinyíljon előtte a világ és ne a konyhába legyen bezárva 0-24-ig. Ez teljesen jogos. A nő is ember és a nőnek is vannak vágyai, akár az, hogy hivatása legyen. És, ha belegondolunk abba, hogy manapság egy fizetésből nem is lehet megélni, egy családba legalább 2 bevételi forrás kell, nem véletlen, hogy a legtöbb anyuka amikor csak lehet vissza megy dolgozni. És nem csak az anyukák, vegyünk egy teljesen hétköznapi párkapcsolatot. Ritkán látsz olyat, hogy egy személy egyedül fenntartja a lakást és a párját. Egyébként is fel lehet osztani a házi munkát a két fél között. Aki épp ráér és nincs semmi dolga az szépen elmosogat. Tehát elvileg ezzel nem lehet baj.
Azonban tény, hogy manapság a család tervezése egyszerűen kivitelezhetetlen. Mert akkor a nő most hagyja ott az állását ,vagy alapból kirúgják, mert GYES-re megy és később nem lesz hova mennie, illetve a gyereknek sem jobb, ha már 2 évesen szegényt bölcsibe küldik és nem az anyja neveli. Tehát valahol a társadalom a mozgatórugója az egésznek. Talán, ha egy fizuból fenn lehetne tartani egy családot, akkor lehet, hogy több nő maradna otthon gyereket nevelni (és mondjuk akkor nem beszélnénk elöregedő társadalomról, mert többen is vállalnának gyereket).
Én örülök annak, hogy az én kezemben van a döntés, hogy mit szeretnék kezdeni az életemmel. Eleve egy kicsit szabadabb szellemű vagyok, mindig is a saját orrom után akartam menni és én nem szeretném, hogy más tartson el engem és egész nap főzőcskézzek (tudom az én szégyenem, de nem tudok főzni). Velem mindenki csal rosszul járna, mert soha egy házi munkát sem tudtam normálisan megcsinálni és képtelen lennék úgy élni, hogyha egész nap ez lenne a dolgom. Nem ilyen vagyok. A lehetőséget mindenkinek meg kell adni!
19/L
15.
Engem nagyon kíváncsivá tettél. :)))
"Van nem egy férfi ismerősöm akik azon a véleményen vannak hogy azóta hanyatlik a nyugati civilizáció és az összes olyan kultúra ahol női-férfi egyenjogúság van mióta a nők a férfiakkal egyenlő jogokat kaptak. "
Ó persze, még a dinoszauruszok is ezért haltak ki!
Egyszerű féltékenység, valakire rá kell kenni a kudarcukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!