Hogyan fogjuk el a tolvajt a munkahelyen?
Vannak módszerek, amivel meg lehet fogni a tolvajt, nálunk is volt ilyen. /Csak az illető kaját vitte el mindig, attól függetlenül, hogy az reggeli, vagy ebéd. :)/
Tippek:
- A közönséges olajfesték pl. olyan hihetetlen mértékben meg tudja fogni a bőrt, hogy csak sokszori kézmosásra kopik le. (Javaslom a lila színűt.)
- Papírpénznek van sorszáma, fel lehet írni.
- Webkamera... (Ha gép van a közelben, a folyamatos figyelés megoldott.)
(A pontos szitut ismerni kellene konkrétabb segítségért.)
Kajás tolvajnál én pl. telenyomnám csilivel vagy mondjuk citrompótlóval a szendvicsemet és akkor tuti nem lopná el az enyémet megint. Ha problémáznak rajta megmondom, h én így szeretem bele sem lehet kötni.
Pénzlopásnál meg vagy sorszámot felírni majd leltározni, de létezik UV festék is a rendőrség használ is ilyesmit. Szólni kell nekik elmondani, h mi van és kérni ilyen festéket. Ezután lehet csalipénzt kitenni festékkel megjelölve majd ha eltűnt akkor szólni. Tudok olyanról mikor egy iskolában fogtak így tolvajt. Csalipénz ki mikor eltünt rendőrség jött és mindenkit egyenként betereltek egy üres terembe és UV lámpával nézték a kezeket. A tolvaj meglett és beismerte a többi lopást is.
Egyébként jó módszer az is, ha fogtok egy üres hátizsákot vagy táskát és "kint felejtitek" valami nagy forgalmú helyen vagy az asztalon nyitva hagyva és a belsejébe patkányfogót vagy farkascsapdát tesztek. A tolvaj belenyúl és a többit gondolom kitaláljátok. :) Még a közelben sem kell lenni hiszen elég hangosan fog üvölteni, h meghalljátok és utána már könnyű a tolvajt megcsípni ha el is menekül jöhet az összeterelés és a mutasd elég tiszta-e a kezed című játék amit oviban csináltak az ovónők. :) A patkányfogó ráadásul bűnmegelőzést is szolgál ,mert ha belenyúl könnyen lehet, h csontok is törnek ( ujjai) így egy darabig tuti nem fog megint lopni. Az egérfogó is jó, de az nem elég erős a patkányfogó nagyobbat üt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!