Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ütött már meg tanár, mert...

Ütött már meg tanár, mert annyira felmérgelted?

Figyelt kérdés

Ha igen,mit tettél hogy idáig folyamodott a dolog?

Milyen iskolai balhétok volt már ?

2009. máj. 28. 20:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
igen volt már ilyen:( még általános iskolában, pedig lány vagyok! Nem csináltam semmit, csak tesiórán kosárra dobásnál nem hallottam melyik lábbal kell dobbantani, rossz lábbal dobbantottam, a tanár pedig megütött:S:( ja és nem lett semmi következménye a dolognak, mivel nem voltam olyan bátor, hogy az igazgató előtt terjesszem.
2009. máj. 28. 20:32
 2/8 anonim ***** válasza:
71%

Általánosban kaptam párat verekedésért, tanárral való szemtelenkedésért. 30 éve volt, akkoriban más volt a norma. Nem szóltunk senkinek, főként otthon apámnak nem mondtam, mert ha elmondom, kaptam volna a másikat!

Ha beszóltam, kaptam egy fülest, és ezzel el volt rendezve!

2009. máj. 28. 20:43
 3/8 anonim ***** válasza:
45%
Persze,igaz45 éve,az igazság az jókor adott pofon felér és főleg hatékonyabb egy éves Dr Bubó kúránál.
2009. máj. 28. 20:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerencsére még csak háromszor, de több úgysem lesz, mert ahova most járok, be vannak kamerázva a termek.

1. A napközis tanár műanyag válfával csapkodott. Egyszer olyan hangosan röhögtem, hogy odajött és a válfával a kezemre csapott, de akkorát, hogy a válfa eltört.

2. A második esetben szintén nevettem és akkor a tanár a fülemnél fogva ráncigált ki a teremből.

3. A harmadik eset középiskola 9. osztályában történt. Poénból lökdösődtem a barátommal és a beérkező tanár csak annyit látott, hogy én ellököm. Odajött hozzám. A képembe üvöltött. Megfogta a pólómat (elől a nyakánál) és megrángatott, aztán kiküldött.

Ami nem velem történt: A tesi tanár felpofozott egy lányt, mert kinevette. Ugyan az a tesi tanár hasba vágta az osztálytársamat, mert kiröhögte a másikat, hogy milyen béna.

2009. máj. 28. 20:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálunk lehetett választani, ha németből nem tudtuk a szavakat, karó helyett pofont kértünk. ( A tanárnő egy apró, 140 centis nő és imádtuk) Elég gyakoriak voltak az elején a pofonok, aztán egy idő után valahogy mindenki tanult :D
2009. máj. 28. 22:51
 6/8 anonim ***** válasza:
egyszer rámtámadt az osztályfőnököm, pedig semmit nem csináltam, ő meg rohadt ideges volt :D de valami jótékony akciónak álcázta, és ököllel verte a hátamat, miközben a fülembe ordította, hogy "EGYENESÍTSD KI A HÁTAD!!" senki nem értette, mi baja, de szórakoztató volt XDD
2009. máj. 29. 11:37
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én hetedikben kaptam a kémia tanárnőmtől egy pofont (lány vagyok), mert amikor már bent voltunk a teremben, az osztálytársam beszólt, én meg visszaszóltam, hogy "hagyjál már te hülye", de a tanár pont akkor ért be, amikor én szólaltam meg, azt nem hallotta, hogy ez már csak a válasz volt. Elkezdte mondani, hogy nézzek előbb tükörbe, mielőtt másokat lehülyézek, erre csak addig jutottam, hogy "De..", már küldött is ki a teremből. Hú, akkor nagyon mérges voltam már, és kifelé menet idegességemben kissé bevágtam az ajtót (de amúgy egy mukkot nem szóltam, és tényleg kimentem, szóval szerintem ezen a ponton már tényleg annyiban kellett volna hagynia a dolgot egy normális pedagógusnak, pláne azok után, hogy ilyet mondott nekem), na szóval kijött utánam és úgy pofon vágott, hogy neki estem a szekrénynek.

Következménye nem lett, annyi, hogy megkerestem osztályfőnökömet, mert ezek után hozzá küldött a tanár, neki elmondtam, hogy miért lettem kiküldve, meg hogy mi volt, ő meg azt mondta, hogy na jó, menjek haza, majd ő igazolja, mert látta h már remegek az idegtől és kb két percen belül üvöltözni fogok, vagy valami még rosszabbat, szóval inkább haza engedett. De amúgy semmi nem történt, a tanárt nem vonták felelősségre. Még a szüleimnek sem mondtam el, mert engem még úgy neveltek, hogy egy tanár ok nélkül nem bánt diákot, ha kaptam egyet, annak valószínűleg oka volt. Persze így utólag visszagondolva, szerintem a szüleim se gondolták volna, hogy jogosan kaptam, és nyilván bementek volna beszélni a tanárral, csak akkor még nem láttam ilyen tisztán a dolgokat.

Ez kb. 8 éve lehetett.

2009. máj. 29. 14:09
 8/8 anonim ***** válasza:

Általános iskolában (80-as években). Pedig kitűnő tanuló voltam, és ha nem is a legcsendesebb, de udvarias a tanárokkal. Nagyon rosszul estek a pofonok, mert akkor kaptam, amikor az osztály nagy része hangoskodott órán, és a tanár bedühödött, és kifelé menet mindenkinek "kokszit" adott a fejére a gyűrűjével. Állítólag volt olyan tanítványa, aki utólag viccesnek látta ezt a dolgot, hát én k.rvára nem. Én nem hiszek a pofon személyiségformáló erejében. A pofon a problémát az adott percben lehet, hogy a felszínen megoldja, mert az illető egy darabig kussol - de nem azért, mert belátja,hogy hibázott, hanem mert nem akar még egyet kapni!!! Ha sokszor előfordul ez, meghunyászkodó ember lesz, és később talán maga is elhiszi, milyen jó ez, és pofozkodni fog.

Mondom ezt úgy, hogy 2004-től magam is tanárnő lettem, de fegyelmezési eszközök és a gyerekek alapvető udvariasságának hiányában (ami bennünk még megvolt, de nem csak a pofozkodós tanároknál!) pár év múlva elhagytam a pályát. Volt persze, hogy "viszketett a tenyerem" egy-egy nagyon csúnyán sértegető gyerek miatt, de hatalmas cirkusz lett volna, ha ütök is, és nem oldotta volna meg a problémát.

Az igazi megoldás az lenne, ha a fegyelmezetlen gyerek komolyan tartana a kirúgástól, az igazgatótól, a szülei haragjától - a tanári felszólítás semmire nem elég, ha ő egyszer nem akar tanulni.

De manapság pl. kiküldeni is szigorúan tilos.

Na mind1, akkor sem lennék a pofon híve. A rendszert kellene átalakítani.

2009. máj. 29. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!