Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik országnak van a legjobb...

Melyik országnak van a legjobb himnusza?

Figyelt kérdés
2009. máj. 28. 17:28
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
66%
Ez annyira gáz azért... Ha valaki azt írja, hogy a magyar, akkor azért van lepontozva. Ha nem a magyart írja, akkor meg azért. Én írtam, hogy az izlandi. Nem érzelmi alapon, hanem egyszerűen az ízlésemnek az tetszik a legjobban. De ahogy látom, valakit bántott, hogy nem a magyart írtam. Ez van. Aki meg a magyart írta, az is fájt valakinek. Szóval szerintem ez annyira gyerekes, ami itt megy.
2009. máj. 29. 13:58
 22/40 A kérdező kommentje:

ja,hát ez van...

nekem ,,érzelmi alapon" a német és a magyar,de az olaszoknak télleg jó,pörgős himnuszuk van,és az orosz is tetszik...:)

2009. máj. 29. 15:07
 23/40 anonim ***** válasza:
76%
A német ( "DEUTSCHLAND, DEUTSCHLAND, ÜBER ALLES...", és a magyar...
2009. máj. 29. 21:15
 24/40 A kérdező kommentje:

:)

kösz a válaszokat!:)

2009. máj. 29. 21:20
 25/40 anonim ***** válasza:
65%
18:02-es vagyok, azoknak akik lehurrogtak: nem szégyellem, hogy magyar vagyok, a válaszom nem a magyarságra terjedt ki, hanem csupán a himnuszunkra, melyet érdekes módon tudom ki írta, és ki zenésítette meg, nem úgy mint egyesek. Nekem ez a véleményem a himnuszunkról és kész. Másnak tetszik, nekem nem. Amúgy sem az volt a kérdés, tetszik-e a magyar himnusz.
2009. máj. 31. 13:55
 26/40 anonim ***** válasza:
37%

Szovjet himnusz... gratulálok.

Szerintem a Székely Himnusz a legszebb. A Magyar Himnusszal az az egy baj van hogy el van nyújtva nagyon...

2009. jún. 6. 20:59
 27/40 anonim ***** válasza:
78%
És mit fáj az neked, hogy valakinek tetszik a szovjet himnusz? Szerintem is szép. Zeneileg vajon mi kifogásod van ellene? Istenem, hogy lehetsz ilyen beszűkült, kedves előttem író?
2009. jún. 6. 21:06
 28/40 anonim ***** válasza:
76%

A szovjet himnusz szép, sőt, az Aegukka is. Ez nem politikai kérdés. Aki politikai kérdést csinál belőle, az nem ért a zenéhez. Csak sajnálni tudom.

Amúgy a szovjet himnusz egyik legjobb verziója ez (1990 szilveszteri): http://www.youtube.com/watch?v=7ofDJpqqM74

2009. jún. 6. 22:22
 29/40 anonim ***** válasza:
66%
Mexikói, brazil, francia, olasz, koreai
2009. okt. 9. 02:44
 30/40 anonim ***** válasza:
85%

Elsősorban a magyar. Hogy írhatnék mást, ha egyszer magyar vagyok? Nem is értem, hogy tetszhet egyeseknek más, és honnan van annyi bennük, hogy a saját nemzetük himnuszát lehúzzák.

Emellett nagyon szép a volt szovjet is.

2009. dec. 14. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!