Melyik országnak van a legjobb himnusza?
Ez annyira gáz azért... Ha valaki azt írja, hogy a magyar, akkor azért van lepontozva. Ha nem a magyart írja, akkor meg azért. Én írtam, hogy az izlandi. Nem érzelmi alapon, hanem egyszerűen az ízlésemnek az tetszik a legjobban. De ahogy látom, valakit bántott, hogy nem a magyart írtam. Ez van. Aki meg a magyart írta, az is fájt valakinek. Szóval szerintem ez annyira gyerekes, ami itt megy.
2009. máj. 29. 13:58
22/40 A kérdező kommentje:
ja,hát ez van...
nekem ,,érzelmi alapon" a német és a magyar,de az olaszoknak télleg jó,pörgős himnuszuk van,és az orosz is tetszik...:)
A német ( "DEUTSCHLAND, DEUTSCHLAND, ÜBER ALLES...", és a magyar...
2009. máj. 29. 21:15
24/40 A kérdező kommentje:
18:02-es vagyok, azoknak akik lehurrogtak: nem szégyellem, hogy magyar vagyok, a válaszom nem a magyarságra terjedt ki, hanem csupán a himnuszunkra, melyet érdekes módon tudom ki írta, és ki zenésítette meg, nem úgy mint egyesek. Nekem ez a véleményem a himnuszunkról és kész. Másnak tetszik, nekem nem. Amúgy sem az volt a kérdés, tetszik-e a magyar himnusz.
2009. máj. 31. 13:55
Szovjet himnusz... gratulálok.
Szerintem a Székely Himnusz a legszebb. A Magyar Himnusszal az az egy baj van hogy el van nyújtva nagyon...
2009. jún. 6. 20:59
És mit fáj az neked, hogy valakinek tetszik a szovjet himnusz? Szerintem is szép. Zeneileg vajon mi kifogásod van ellene? Istenem, hogy lehetsz ilyen beszűkült, kedves előttem író?
2009. jún. 6. 21:06
A szovjet himnusz szép, sőt, az Aegukka is. Ez nem politikai kérdés. Aki politikai kérdést csinál belőle, az nem ért a zenéhez. Csak sajnálni tudom.
Amúgy a szovjet himnusz egyik legjobb verziója ez (1990 szilveszteri): http://www.youtube.com/watch?v=7ofDJpqqM74
2009. jún. 6. 22:22
Mexikói, brazil, francia, olasz, koreai
2009. okt. 9. 02:44
Elsősorban a magyar. Hogy írhatnék mást, ha egyszer magyar vagyok? Nem is értem, hogy tetszhet egyeseknek más, és honnan van annyi bennük, hogy a saját nemzetük himnuszát lehúzzák.
Emellett nagyon szép a volt szovjet is.
2009. dec. 14. 19:05
Kapcsolódó kérdések: