Miért ilyen fejletlen a magyar társadalom?
Talán kérdezd meg magadtól:
"rasszista szinte mindenki" --- "Én teljesen megutáltam a magyarságot, a magyarokat"
"betegesen távolságtartó mindenki" ---- "nemzetiséget és identitást váltok, elegem van"
Kellemes tanulást, és sikeres váltást kívánok, de úgy látom, hogy az általad felvázolt magyar tudatot azért viszed tovább...
"Én teljesen megutáltam a magyarságot, a magyarokat, elkezdtem portugálul tanulni, brazil leszek"
Előre röhögök, mekkorát fogsz koppanni Brazíliában.
Nézz már magadba, ha lehet: nem te vagy a hibás, aki gondolkodás nélkül általánosítasz és csak a rosszat veszed észre mindenütt? "Rasszista szinte mindenki.." - ezt hogy mered ilyen nemes egyszerűséggel:-) kijelenteni? Tudod egyáltalán, mi az a rasszizmus, vagy csak egy divatszót/divatvádat ismételgetsz? Magyarországról sok mindent lehet mondani, de hogy a népe fajgyűlölő volna, azt csak rosszindulattal. Miért él itt Európa legnépesebb zsidő kisebbsége (mielőtt bárki tiltakozna, nem a hivatalos adatok tükrözik a valóságot!) - és miért itt kap a cigányság beilleszkedni nem tudó/nem akaró része pozitív megkülönböztetést, mindenre kiterjedő szociális hálót, sőt, - abszurd módon - enyhébb büntetőjogi elbírását?! Próbálj már tájékozódni és körülnézni, mielőtt valótlanságokat írsz! A nők társadalmi helyzete vonatkozásában én is rengeteg visszásságot látok - a homoszexuálisok azonban, amíg kultúremberként élnek, - nem kihívóan, provokálva, - nem váltanak ki semmilyen reakciót. Emberek ők is a többi közt.
Mindenesetre: árulkodó a szóhasználatod. "A magyarok". Ezek szerint te sosem érezted magad magyarnak - és akkor jobb is, ha máshol akarsz boldogulni. Brazíliáról biztos azt hallottad, hogy "genetikai paradicsom", ahol nincs megkülönböztetés a rasszok között. Mások ám a legendák, mint a napi valóság! Menj, poróbáld ki magad..aztán majd rájössz, hogy mindenütt ember az ember. Jó és rossz értelemben egyaránt.
Nem szabad általánosítani. De sejtem kérdező, mire gondolsz.
Talán a múltban, a jelenlegi és előző rendszerekben, az értékrendben, kultúrában, nevelésben kell keresni a választ.Sok minden hozzájárul a mai állapotokhoz.
Meglátásom szerint a magyarok többsége, az (idősebb, vagy középkorú generációkból)egyszerű, materialista beállítottságú ember, bizalmatlanak az új dolgokkal szemben,és nem nem kapnak megfelelő tájékoztatást.
A fiatalabb generáció többségének már más az értékrendje, az elképzelései, de ez még nem tudta megteremteni az érezhető változást , ahhoz még idő kell.
Akkor ott vannak a nevelési, oktatási hiányosságok, a jó családpéldák példák hiánya.Mit tanítanak az iskolákban?Ledarálják a a száraz tananyagot, aztán kész.Otthon milyen nevelést kap a gyerek, ha mindkét szülő látástól vakulásig dolgozik , aztán fáradtan hazaesik és a gyerekkel megint nem beszélget normálisan senki?Sajnos jelentős az alkoholprobléma is sok családban.
Utálják egymást az emberek?Ez egyrészt a társadalmi szakadékoknak köszönhető, ami a rendszerváltás óta egyre nő, másrészt a közösségi összetartozásra nevelés hiányának, ami szintén kb a rendszerváltás óta hiányzik.
Nem képesek segítséget kérni, ez egyrészt szintén a hiányos tájékoztatás számlájára írható, másrészt az elavult nézetek az oka, például sokan nem mernek elmenni pszichológushoz, vagy egyéb segítséget igényelni, mert azt hiszik, szégyen.
Sajnos itt nincs egy nagyjából egységes, megfelelő kultúrális színvonal, elvárás, amihez igazodhatnának az emberek.Ami a mentalitás színvonalát is emelné.
Elég árnyalt probléma ez és akár évtizedeket is igénybe vehet mire bekövetkezik egy jó irányú, nagyobb változás.
"Otthon milyen nevelést kap a gyerek, ha mindkét szülő látástól vakulásig dolgozik"
Bezzeg Brazíliában, ott csuda jólét van, az emberek csak pihengetnek, ezért nincs bűnözés és erőszak.
"megfelelő kultúrális színvonal"
Hát igen, egy kis kultÚrális színvonal ráférne egyesekre :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!