Anyukám elment egy környéki nagyon menő jósnőhöz, és rossz hírekkel jött haza. Ti hisztek az ilyesmiben?
Az egész jóslás téma arról szól, hogy amit jósolnak az embernek, azt elhiszi, komolyan veszi. Így nagyobb az esély, hogy megtörténik. Pl ha azt jósolják, hogy kirugnak, nagyobb rá az esély, mivel az ember már beletörődött, vagy éppen hogy túlreagálja a dolgot, amiből csak rossz sülhet ki.
Ha meg nem lenne a világon pénz, jóslás se lenne. Szerintem értitek, mire gondolok.
Egy pszhihiátar ismerősöm kutatta a jóslásokkal kapcsolatos hiedelmeket és tapasztalatokat.
Szerinte a menő jósokhoz sokan járnak,előre be kell jelentkezni,így van ideje információkat szerezni.Amikor a páciens megjelenik,először általános dolgokat kérdez,mond valamit, és közben figyeli a reakciókat.Ennek alapján eltudja dönteni,hogy milyen irányba terelje a beszélgetést
amit mond,azt elhiszi-e a jósoltató,így egész hihető dolgokat tud jósolni.Az pedig,hogy ezek bekövetkeznek-e,nagy mértékben függ attól,hogy az illető hisz e benne
Ha a Te esetedet olvasom,valószínű megtudta anyukádtól,hogy van egy lánya,aki még tanul.Esetleg azt is megtudta,hogy nem vagytok rózsás anyagi helyzetben.
Nem vagyok jós,de ennyi adatból én is feltételezném,hogy a gyerek tovább akar tanulni,de ez anyagilag problémás lesz.
Ne törődj vele,koncentrálj a tanulásra,és keressétek meg azt az utat,ami lehetővé teszi Neked a továbbtanulást.
Azt szokták modani,az akarat csodákat tehet,és ez nagyon sokszor igaz is.
Attól, hogy egy magát jósnak valló valaki menő, az nem jelenti azt, hogy jó is.
Nem mondom, hogy nem lehet a jövőbe belelátni, de mivel a jövő képlékeny, alakítani is lehet. Ne menő jóshoz menjen, ha már megy, hanem olyanhoz, aki tudja, hogy ez az egész hogyan is működik valójában, és nem pénzért csinálja. Ha a jövő nem lenne képlékeny, meg tudná mondani a heti nyerőszámokat a lottón :-)
somindent mondanak, nagyrésze nem biztos, hogy beválik, sőt van amit simán el is lehet kerülni, megváltoztatni a jövőt, de azzal hogy egyes embereknek mondanak egy lehetőséget, akkor azt addig sulykolják magukba míg végül bekövetkezik...
Amúgy egy érdekes sztori: egyik régi tanárnőm járt jósnőhöz, egyszer mondott neki egy dátumot(1-2 héttel későbbre) és hogy ne üljön kocsiba aznap. Épp akkorra hívták egy összejövetelre(asszem már le volt beszélve), és végül addig maradt hogy elment az uccsó távolsági busz is. valaki felajánlotta, hogy hazaviszi kocsival, a tanárnő meg beült, valamikor 11 után nem sokkal indultak el, még éjfél előtt karamboloztak (5en ültek a kocsiban és asszem még meg is állt valakinek az órája)Szerencsére mindenki túlélte.
amúgy azt nem mondhatja senki, hogy a tanár csak hülyére vette az osztályt, nem kevés sebe meg zúzódása volt, láttam...
szal vannak azért furcsa dolgok...
Miért nem olvassuk soha, hogy jósnő(vagy jós) nyert a lottón?/Luxoron, hatoslottón stb.
Egyébként okkultizmus van (persze sarlatánok is vannak).
A Biblia ezt irja
Jósnőt ne hagyj életben
A varázslót irtsd ki néped köréböl
Nos, egyébként, nekem az álmaim azok, amik hatékonyabbak, mint az ilyen fizetős jóslások, nehéz, de biztos, van, amikor azt mutatja, amin változtatni kell, mert ha nem, rossz következik, van, amikor azt, ami történni fog, van, amikor azt, amit meg kell élni, hogy el lehessen érni a vágyott célt, vagy amit tenni kell, van, amikor figyelmeztetés, van, amikor csak egyéni, de volt már, ami az egész világra kiterjed (és nehéz lenne elhinni annak, aki szkeptikus, de máris látszanak a jelei, és nem éppen jó). Aki felfedezi az álmaiban az üzenetet (mert mindenkiében van), vagy talál valakit, aki ért hozzá, az maga is oda tud figyelni, mi az, ami fix és elkerülhetetlen, és mi az, amin lehet (és érdemes) változtatni.
Az álom dolog egyébként (ha már valaki említette) a Bibliában is benne van, ugyanis érkeztek jóslatok álom formájában, amik beteljesültek, és le is jegyezték.
Viszont ott is ugyanez benne van, hogy van, ami elkerülhetetlen, de van, ami elkerülhető, ha felkészülünk rá, tehát a jövő képlékeny, bizonyos megkötésekkel, viszont a fix részek ellenére egy jó része változtatható, alakítható, vagy elviselhetőbbé tehető, és a fixre is jobban fel lehet készülni, ha valaki érti az üzenetet.
Úgyhogy a jósnőnek lehet hinni, lehet nem hinni, én nem fizetnék ilyenért (főleg, hogy van egy képességem, ami már bizonyított, de én sose kérnék érte pénzt, mert ez az ismeret mindenkinek jár), de ha felkészülsz valami jóval a rossz hírekre, hogy elkerüld, vagy mégse érjen olyan rosszul, akkor nem is lesz olyan rossz. Erre is jó példa a napi horoszkópok, pl. ha azt mondják, hogy figyeljen oda az egészségére, azt én megfigyeltem, hogy olyan időszakokban mondják, amikor eleve könnyű lebetegedni vagy az időjárás vagy valami járvány miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!