Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egy harmadikos gyerek tényleg...

Egy harmadikos gyerek tényleg nem látja a különbséget egy realisztikus és egy félrealisztikus rajz között?

Figyelt kérdés

realisztikus: [link] [link]

félrealisztikus: [link] [link]

2012. jan. 16. 09:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ez csak neked furcsa. Egyébként a gyerekek kérdéséből (ki ez?) még az se derül ki biztosan, hogy ők "realisztikusnak" tartanák azt a rajzot, ha azt mondod, hogy egy Disney-figura vagy egy általad kitalált képregényhős, biztosan elfogadják a választ, az értetlenségedet viszont nemigen tudták mire vélni.

(Amúgy én rendszeresen megkérdezem a 4 éves lányomtól a pálcikafiguráit nézegetve, hogy "ez ki".)

2012. jan. 17. 19:12
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez a másik, hogy a gyerekek (hála Istennek - ez a dolguk) nagyon hozzá vannak szokva a fantáziáláshoz, a mesékhez, ahhoz, hogy elképzelt lényeket, figurákat valósnak higgyenek, legalább a mese érdekében.

Számukra egyáltalán nem meglepő, ha te egy "félrealisztikus" képre azt mondod, hogy ő XY és ezt és ezt csinálja... Nekik pont ez a lényeg, a mese, a játék.

Ettől még tudja, hogy mi valódi és mi nem, de ő játszani akar, és ami még fontosabb: tud is.

Szerintem elég szomorú, ha a felnőttek elveszítik ezt a képességüket, és az még rosszabb, ha megrökönyödnek ezért a gyerekeken...

2012. jan. 17. 19:22
 13/20 A kérdező kommentje:

Szerencsére én nem nőttem fel. :p

Szóval két kérdést kaptam tőlük. 1. Ezt honnan másolom 2. "Ez maga?" (Mármint én.)

És ekkor gondolkodtam el, nekik persze nem mondtam, hogy nem látják a különbséget?

Egyébként nagyon örülnék, ha lenne nekik fantáziájuk, és igényük az általuk teremtett mesevilágra, de sajnos egyre azt tapasztalom kisiskolás gyerekeknél, hogy kihalt belőlük. Túl sok tévét néznek, és sok nem gyereknek való műsort. Figyelem őket, amikor szünetben játszanak, és úgy tűnik hiányzik belőle a fantázia.

2012. jan. 17. 21:43
 14/20 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos ezt én is hallottam már egyre többször...

Kolléganőm kislánya állandóan csak anime-ket nézne, vagy még esetleg hajlandó a gép előtt is ülni, és játszani. Ennyi.

2012. jan. 17. 22:03
 15/20 A kérdező kommentje:

khm... anime

Attól függ, pontosan miket néz, és hány éves. Ez nagyon sokat számít. Az anime olyan, mint a film. Bármilyen műfaj létezik belőle, bármilyen korosztálynak. Vannak gyerekeknek valók, amiket nyugodtan nézhet, és olyanok, amiken ugyan ott a 12-es karika, viszont amikor mi voltunk gyerekek, mi is néztük.

Más dolog, hogy mi nagyon sok olyan játékot játszottunk, amihez kellett fantázia. Hogy egy kívülálló csak azt látta, hogy a teljes negyedik osztály a bokrok alatt bujkál, de mi akkor felderítők voltunk lakatlan szigeteken vagy épp vad majmok.

2012. jan. 17. 22:17
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem az anime-n van a hangsúly, hanem azon, hogy egész nap azt nézi...

Régen mi FBI-osok voltunk, és nyomoztunk. :P (Épülő házakban, utcán, stb. :D)

2012. jan. 18. 09:43
 17/20 A kérdező kommentje:
Áh, értem. Tehát a tévé neveli. Ez nem igazán jó.
2012. jan. 18. 09:49
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Én megvédeném a mostani gyerekek zömét! Igenis van fantáziájuk és gyönyörűeket rajzolnak, csak mi, felnőttek nem értékeljük!Akkor dicsérjük, ha úgymond realisztikus rajzot készít, rajzfilmfigurákat másol élethűen és szépen, álló egyenesekkel satírozva, feszesen kiszínezi! Így aztán leszoknak arról, hogy királylányokat rajzoljanak például Nap arccal vagy sárkányokat hét fejjel, test nélkül!Amikor maguktól, saját örömükre rajzolnak a gyerekek,és nem irányítottan, na akkor még születnek csodák!

A mi dolgunk az, hogy ne akarjunk a gyerekekből kisméretű, visszamaradott felnőtteket csinálni, ne várjunk tőlük a "koruknak megfelelő, élethű rajzokat", mert akkor születnek a görcsös borzalmak!És könyörgöm, ne rajzoljunk nekik "cuki" rajzfilmfigurákaaaaaaaaaat!!!!!

2012. jan. 23. 07:42
 19/20 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló, én igazat adok neked. Sajnos, én nem találkozom nagyon ilyen gyerekekkel, akikről te írtál, csak olyanokkal, akiknek a harcolós filmek az élvezet és csili-vili, tündi-bündi készen kapott hercegnő az esztétika. Nincsenek afféle elvárásaim, amiket írtál.

Csak kettő gyerekről (háromszázból) tudok írni, akikre még igaz ez a fantáziadolog. Az egyik tündéreket és tündérkertet rajzolt az olvasókönyve margójára. A másik a pad alatt csúszik, miközben ő a nagy felfedező. A többi csak verekszik meg visítozik, és túl korán akar felnőni.

2012. jan. 23. 22:12
 20/20 anonim ***** válasza:

Szia! Lehet, hogy azért, mert mindig is szerettem rajzolni, és jövőre művészeti középiskolába megyek, nem tudom. De én már 8-9 éves is emgmondtam, hogy ez a realisztikus, és ez pedig a félrealisztikus. igaz, nem ezekkel a szavakkal, de meg tudtam különböztetni őket.

Valamint. Szerintem igen is baj, ha egy harmadikos nem látja a különbséget. Már nem óvodás, láthatná. Magamból indulok ki, ez is igaz, de hogy egy 8-9 éves le lássa, azért durva.

2012. ápr. 13. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!