Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan segítesz egy orvosnak/o...

Hogyan segítesz egy orvosnak/orvostanhallgatónak, aki dohányzik, sokat iszik és néha drogozik?

Figyelt kérdés
Tudja,hogy miről van szó.
2012. jan. 14. 11:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Szinten orvostanhallgato vagyok, es rengeteg ilyen tarsam van,nem is gondolnak az emberek....mar majdnem tobb,mint az ellenkezoje. Sehogy,engem is vinnenek a joba,de nem hagyom. Nem tudsz mindenkin segiteni, hagyd hogy mindenki ugy elje az eletet,ahogy akarja,kiveve,ha csaladtagod,akkor valahogy probalj hatni ra a szeretet erejevel. Odafigyeles,tobb kozos program stb...
2012. jan. 14. 12:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Tapasztalatból mondom, hogy az ilyen embereknek nem lehet segíteni csak akkor, ha ők is akarják. Ha ő nem akar megváltozni, ha neki ez így jó, akkor felesleges minden próbálkozás.
2012. jan. 14. 12:53
 3/5 A kérdező kommentje:
Ez nem jó hír.És még mindig nagyon rossz ezt hallani,hogy nem lehet mindenkin segíteni,ha ő sem akarja.Hogyan dolgozzam fel ezt a tényt?Már azért azt hiszem rájöttem erre egy ideje,de már hónapok óta gondolkozom ezen,hogy miért miért nem lehet segíteni neki ? Annyira szeretnék !
2012. jan. 14. 14:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Pont az ilyen emberek azok akik a legkevésbé befolyásolhatóak. Gondolj csak bele, hogyha egy átlagos lakatos személyt is nehéz befolyásolni dohányzás és ivászat szempontjából, akkor az orvostanhallgatóval mi a helyzet, aki ráadásul még tisztában is van a kockázatokkal.

Szinte esélytelen.

2012. jan. 14. 23:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Amíg nem részegen/belőve megy be a kórházba/rendelőbe vagy neadjisten a műtőbe, addig nem sok mindent lehet tenni. A fenti esetben meg fegyelmi eljárás és felfüggesztés kéne legyen, de amíg nem öl meg valakit, úgysem lesz semmi következménye (bár lehet akkor sem, ha meghal a páciens), mert orvoshiány van, és egymás hátsóját védik mindenáron. Esély nincs ellenünk pert nyerni.

Én értem, hogy nehéz szakma, lelkileg és fizikailag is megterhelő, de mégis emberéletek vannak rábízva, a minimum, hogy józanul dolgozik, és ha nem, vállalja a felelősséget és a következményeket. Ha nem bírja, keressen mást, ahol nem csak drogfüggőként tudja elviselni a mindennapokat.

okt. 30. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!