Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi értelme van így az életnek?

Mi értelme van így az életnek?

Figyelt kérdés
Na most én a mai társadalmi elvárásokra gondolok. Dolgozni - tetszik vagy nem - kell. Jó esetben szereted azt, amit csinálsz, de valljuk be, a dolgozók 90 %-a nem tetszésből áll a gyári szalag mellett, vagy hordja a szemetet. És akkor ezt heti 5 napon napi 8 órában. 8 óra? Sokkal több! Pl nekem csak mire beutazom a sulimba, 45 perc és akkor ez 2x egy nap (vagy 4x, mert van, hogy haza tudok jönni, de vissza kell mennem). Akkor vannak egyéb utazások városon belül, pl órát adok a város másik végén stb. Akkor vannak egyéb dolgok amivel elmegy az idő, mondjuk munkahelyen ebédszünet, munka utáni bevásárlás, úgy egyébként az ember mire reggel elkészül, egyéb étkezések és persze alvás. Magyarán 24 óra simán elmegy mindennel, csak azzal nem ami tényleg boldoggá tenné az embert. Kinek jut ideje ilyenkor a hobbyainak élni? Nyelvet tanulni, vagy kicsit kulturálódni? Ennek viszont így mi értelme van? Miért kelljen fel az ember reggel, ha tudja, hogy egész nap semmi olyat nem fog csinálni, amiben kicsit is örömét lelné? Félreértés ne essék, nem magamról beszélek, azokról akiknek tényleg ilyen cudar sors jutott. Hogy lehet ezt elviselni?
2012. jan. 11. 20:01
 1/8 anonim ***** válasza:

ez ma nekem is megfordult a fejemben. szerintem sehogy, az emberek élöhalottak. csak nézz körbe. sehol egy mosoly,mindenki mint egy robot megy a dolga után.

én sem értem miért kell igy élnünk. inkább pusztulna ki az emberiség az a földnek is jot tenne...

2012. jan. 11. 20:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Ezen már én is gondolkodtam.
2012. jan. 11. 20:09
 3/8 anonim ***** válasza:
rövid válasz: semmi
2012. jan. 11. 20:10
 4/8 A kérdező kommentje:
De ez engem nagyon elkeserít. Nekem pl annyi tervem lenne az életben, és szép tervek, pl hobbym a nyelvtanulás és igenis még 3 nyelven szeretnék megtanulni. PLusz szeretnék lovagolni, világot látni. Hogy elmondhassam, én igenis éltem! Remélem lesz rá lehetőségem, bár erősen haladok afelé a cél felé, amit kitűztem magam elé, orvosnak készülök. Mindig is az akartam lenni, meg ezt még hobbynak is bevállalnám, de nem szeretnék lemondani a többi vágyamról sem.
2012. jan. 11. 20:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is felvettem a zombi módot... semmi érzelem,csak monoton csinálni a dolgokat,mert ha nem csinálom, nem lesz belőlem semmi és mert kőtelező
2012. jan. 11. 20:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is pont ezen agyaltam már egy ideje mert nem szeretem a munkámat. Érzem hogy többre lennék képes (miközben mindenki más meg van győződve róla hogy nem vagyok képes semmire).

Na most te a társadalmi elvárásokra gondolsz. Én meg arra hogy ha ezek az elvárások boldogtalanságba taszítják az embert akkor bizony b@sszák meg azok az elvárások. Ha pedig a társadalom rossz szemmel nézné hogy boldog akarsz lenni akkor b@ssza meg a társadalom is. Ilyen egyszerűen. Nem szabad azt nézni hogy ki mit vár el tőled, csak azt hogy TE mit vársz el magadtól. mert a TE életedet TE éled és TE leszel boldogtalan ha nem a saját fejed után mész.

2012. jan. 11. 20:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
igen akartam irni hogy minden embernek vannak álmai csak sokan feladják mert nincs bennük küzdöszellem és a legtöbb szar munkahelyen levö ember nem mer váltani. mert biztosat bizonytalanra váltani ugye... a mai helyzetben igazábol meg is értem mert ha csoro az ember örül ha keres valamennyit és nem éri meg kockáztatni. d enéha megérné. és lehet hjogy sikerül. föleg ha az egészségére is rámegy a sok stressz. a lényeg hogy felemelt fejjel, pozitivan gondolkozz és lásd meg a jot.azt mondják ha pozitiv vagy pozitivat vonzol. ha csak siránkozol a szart kapod.
2012. jan. 11. 20:24
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez a vers jutott eszembe,ahogyan a hozzászólásokat olvasgatom Kúnfajta, nagyszemű legény volt,

Kínzottja sok-sok méla vágynak,

Csordát őrzött és nekivágott

A híres magyar Hortobágynak.

Alkonyatok és délibábok

Megfogták százszor is a lelkét,

De ha virág nőtt a szivében,

A csorda-népek lelegelték.

Ezerszer gondolt csodaszépet,

Gondolt halálra, borra, nőre,

Minden más táján a világnak

Szent dalnok lett volna belőle.

De ha a piszkos, gatyás, bamba

Társakra s a csordára nézett,

Eltemette rögtön a nótát:

Káromkodott vagy fütyörészett.

2012. jan. 11. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!