Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szándékosan megfertőzni másokat?

Szándékosan megfertőzni másokat?

Figyelt kérdés
A napokban nagyon beteg voltam, még ma sem vagyok egészen jól. Pár nappal előtte volt nálunk egy család, akiket régóta ismerünk. Ma amikor eljött egyikük, kérdezte hogy vagyok. Mondtam hogy hétfőn éjjel hánytam, folyamatosan fájt a gyomrom, hányinger kerülget néha, és ma hasmenésem volt. Erre viccesen megjegyezte, hogy amikor nálunk voltak, akkor ők pontosan ilyen betegségben szenvedtek már napokkal előtte, és még akkor sem voltak jól amikor nálunk voltak. Én olyan ideges lettem, hogy csak na! Édesanyám is beteg lett. Nem értem miért jöttek el, ha tudták hogy betegek? Ez a 21. század, ahol már tudjuk hogyan terjednek a fertőzések. Én és minden normális ember ilyenkor nem megy társaságba. Miért jöttek el betegen?
2012. jan. 11. 19:41
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Utolsó érti a lényeget! Ennek a betegségnek 1-2 nap a lappangási ideje, és ők betegen jöttek el.
2012. jan. 11. 20:48
 22/29 anonim ***** válasza:
48%

" Az ételmérgezésnek speciel 2-4 óra a lappangási ideje. És az sem igaz,hogy a legtöbb betegségnek egy hét lenne..."

Az ételmérgezést nem lehet elkapni senkitől.Azzal senki nem fertőzi meg a másikat.

Mondj olyan betegséget aminek kevesebb mint 1 hét a lappangási ideje..Na jó van: A Bubópestis.Annak a lappangási ideje néhány órától-1 hétig terjed.Vagy a kolera,annak néhány nap.Az influenzának is kell 3-4 nap amíg kijön az emberen..De az influenzát bárkitől elkaphatta..Akár a villamoson ülve,amikor a mellette ülő elköhögte vagy tüsszentette magát.

2012. jan. 11. 20:54
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
A vörhenynek speciel 2-5 nap :D de én most nem fogok azon vitatkozni, hogy milyen betegségnek mennyi a lappangási ideje, nem ez a kérdés. Egyszerűen, ha tudom, hogy fertőző beteg vagyok, nem megyek társaságba. Teljesen mind1, hogy a kérdező kitől kapta el, mert ha nem is tőlük, de azok lehet másokat fertőztek meg azzal, hogy felelőtlenek voltak. PLáne egy olyan betegségnél, ami tényleg okozhat kellemetlenségeket (pl egy kis náthával még úgy ahogy ,de el tudod látni a munkádat, de ha megy a hasad meg hánysz is az azért már kellemetlen :S)
2012. jan. 11. 21:00
 24/29 anonim ***** válasza:
67%

ma 21:00

Na ebben igazat adok neked.HA beteg vagyok,nem megyek vendégségbe.A legtöbb normális ember ha beteg örül ha otthon van a meleg szobában,és ki sem dugná az orrát sem.A vendégek finoman szólva jó nagy parasztok.

De a kérdezőnek sem kéne ennyire hőbörögnie,mert nagyon valószínű,hogy nem tőlük kapta el,ha nem bárki mástól akikkel összefutott az iskolában,utcán,boltban,bárhol..

De mi ebből a tanulság??Legközelebb a kérdező merje kinyitni a száját,és merje haza zavarni azokat a vendégeket akik betegen látogatják meg.

2012. jan. 11. 21:05
 25/29 anonim ***** válasza:
24-es válaszoló! Ebben meg én adok neked igazat :)
2012. jan. 11. 21:14
 26/29 A kérdező kommentje:
Keressetek rá a calici vírusra, és csodálkozzatok el a lappangási idején. Meg fogtok lepődni.
2012. jan. 11. 21:30
 27/29 anonim ***** válasza:

Jól van, nyugi, jobbulást.

Ha ideges vagy, attól senkinek nem lesz jobb :S Nem értelek. Elkaptad, idióta rokonaid vannak, oké, de azért ekkora perpatvart nem kell rendezni :/

2012. jan. 11. 21:37
 28/29 A kérdező kommentje:
Hát jah...(nem rokonok)
2012. jan. 11. 21:45
 29/29 anonim ***** válasza:
Én is rühellem, amikor valaki fertőző betegen nem bír megmaradni otthon a seggén. Teljesen így sem lehet kivédeni a betegségek terjedését, mert a legtöbb már akkor is fertőzhet, amikor még különösebb tüneteket nem okoz, de valamennyire vissza lehetne szorítani a járványokat, ha az első tünetek megjelenésekor otthon maradnának az emberek. Azt meg a legnagyobb baromságnak tartom, hogy vírusos fertőzésekkel is orvoshoz kell mennie az embernek kiíratni magát, ahelyett, hogy betelefonálhatna a munkahelyére, hogy nem megy, mert beteg, és kész. Gyógyszert úgysem tud rá adni a doki, és a váróteremben csak tovább fertőzik egymást az emberek. Arról nem beszélve, hogy mindig a rendelők túlterheltségéről panaszkodnak, ez meg tényleg felesleges kör.
2012. jan. 11. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!