Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Zsanna,...

Mi a véleményetek a Zsanna, Zsanina, Zsanka lány nevekről?

Figyelt kérdés
Kérlek komoly válaszokat kérnék, tényleg azoktól, akik a kérdésre válaszolnának csakis. Köszönöm
2012. jan. 11. 08:36
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Zsadánka Módosítás -

Zsálya Módosítás - A Zsálya magyar eredetű női név az azonos virágnévből. Újabb keletű névalkotás.

Ajánlott névnapok: Január 11., Október 28.share iwiw facebook Twitter Tumblr StumbleUpon Digg

Zsejke Módosítás - A Zsejke női név ősi hun-székely-magyar név, Atilla hun fejedelem fiának, Dengizich-nek hívták így a feleségét. A Dunában fekszik egy sziget melynek neve Zsejke, a folyó szabályozása elött kisebb patakocskák hálózták be a szigetet. A név jelentése: folyó, patakocska. (Mindkét formában használható: Zsejke, Zselyke).

Ajánlott névnapok: Február 04., Április 08., Október 21.share iwiw facebook Twitter Tumblr StumbleUpon Digg

Zselyke Módosítás - A Zselyke női név ősi székely-magyar név, Atilla hun fejedelem fiának, Dengizich-nek hívták így a feleségét. A Dunában fekszik egy sziget melynek neve Zsejke, a folyó szabályozása elött kisebb patakocskák hálózták be a szigetet. A név jelentése: folyó, patakocska. (Mindkét formában használható: Zsejke, Zselyke).

2012. jan. 11. 09:45
 12/33 anonim ***** válasza:
Így magukban mint önálló nevek nm jönnek be. Én is azt mondanám, hogy Zsanett és azt lehet így becézni.
2012. jan. 11. 09:46
 13/33 anonim ***** válasza:
90%
Én Zsanett vagyok, és megmondom őszintén, nem szeretem még a becézést sem, maximum a barátnőimnek szeretem a Zsanit, de senki másnak nem. Ráadásul egykor Zsancinak hívott a német tanárom, meg apósom, és fújjjj, nem tetszett. Persze ezzel senkit nem akarok megbántani, mindenkinek más tetszik. Nekem lánynevekből most az Eszter, Elisabeth tetszenek, illetve a Sophie, de mivel magyarosan kell írni, úgy már nem tetszik.
2012. jan. 11. 09:51
 14/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Egyre jobban hajlok a Zsanett névre, és legfeljebb tényleg lehet majd sokféleképpen becézni! :) Én tényleg szeretném megadni páromnak azt amit szeretne. Tudom, hogy neki nagyon tetszenek a Zs betűs nevek, ezért egyenlőre nem is gondolkodunk másban. egyébként nem régies vezetékneve van páromnak (pl. kovács, tóth) így egyébként egy modern név mindenképpen jól hangzik majd mellé! :)
2012. jan. 11. 10:00
 15/33 anonim ***** válasza:
Adjatok neki egy 2. keresztnevet is, így akár később választhat, hogy melyik tetszik neki jobban, melyiket használná :)
2012. jan. 11. 10:11
 16/33 zokniszörny ***** válasza:
Nekem van egy Zsuzsanna nevű ismerősöm, és őt Zsankának becézzük, tehát akár Zsuzsannának is hívhatjátok. Én egyik nevet sem adnám a gyerekemnek az itt felsoroltak közül, a Zsanett nekem is nagyon idétlen, a Zsanina sorsa meg úgyis az lesz, hogy mindenki Zsanizni fogja, és mindenki azt fogja hinni a későbbiekben, hogy ő Zsanett. Ha már nagyon muszáj választanom a Zs betűs nevek közül, akkor inkább a Zsófiát választanám, egyrészt szép a jelentése (bölcsesség), másrészt a név nekem nemességet sugároz.
2012. jan. 11. 11:10
 17/33 A kérdező kommentje:
Nemrég néztem karácsonykor a Sissit a tv-ben. Na ott volt a Zsófia a Ferenc anyja, na ő egy rosszindulató nő volt! :) Rá asszociálok, vagy még a rágógumis VV Zsófira! :( Sajnálom de én hajlamos vagyok neveket párosítani másokhoz! :)
2012. jan. 11. 11:35
 18/33 anonim ***** válasza:
47%
A Zsanka sztem nagyon aranyos. A Zsanna elmegy. A Zsanina nagyon nem tetszik-nekem már túl idegen a hangzása.
2012. jan. 11. 11:51
 19/33 anonim ***** válasza:
En a Zsanettot valasztanam,ha mar csakis kizarolag "Zs" betus johet szoba. Amiket felsoroltal azok jok, kislanyoknak,felnott noknek nem. En is asszocialok. Zsuzsannarol nekem folyton egy nagymama jut eszembe,mar-mar annyira nem tartom fiatal nonek valonak. Zsofia meg..itt a kozelben az osszes cigany kislanyt Zsofianak hivjak,a 90-es evekben nagy divat volt,hogy szinte csak ezt a nevet adtak. Latom is magam elott, fekete haj, es "Zsofijjja"1 Jaj,nekem ez jut rola eszembe.
2012. jan. 11. 11:56
 20/33 A kérdező kommentje:
igen nekem az angol tanárnőmet hívták zsuzsannának. nagyon jó tanárnő volt, semmi gond nem volt vele, de olyan nagy telt néni volt, annyira kövér volt!! :S Tehát nekem a zsuzsannák valahogy kövérek!! :)
2012. jan. 11. 12:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!