Miért nem szeretik az ilyen embereket?
na ez az! 22 évesen te még bármiben jól mutatsz.:)
Ha mégsem, akkor nem jöttél be annak a csajnak :)
De most nemcsak csajokról van szó.
A társadalomról hogy az mennyire toleráns és befogadóképes erre.
Aki qrvának áll, ne nyafogjon, ha dugják...
A rockerség nem a lázadásról szól?
Szerintem is komolytalan benyomást kelt az ilyen öltözék. Szerinted egy állásinterjún ki kelt jobb benyomást, egy borostás hosszú hajú fazon, vagy egy frissen borotvált, ápolt hajú alak? Vagy például, ha egy 8 éves kislány nem éri fel a boltban a polcra tett lisztet, akkor kitől kér szívesebben segítséget, egy rockertől, vagy egy rendezett letisztult kinézetű férfitől?
Az emberek első benyomásukat a külsődről szerzik. És rettentő mód skatulyáznak, főleg az idősek. Ez sajnos így van. A rockerek pedig kisebbségben vannak (a diszkósok, emósok, drogosok atb. is, most nem ez a lényeg), az emberek többsége nem feltétlenül előnyösen, de szolidan, vagy legalábbis egymáshoz hasonlóan öltözködik. Az nem igaz, hogy nem szeretik az ilyen embereket. Csak bizalmatlanságot, furcsa érzéseket, sztereotípiákat keltenek bennük.
Nekem is volt egy hasonló világnézetű haverom, akinek én vágtam le a haját, mert mondtam neki, hogy ez így nem mehet tovább. Érdekes, de mióta ez történt is ugyan úgy basszusgitározik, ugyan olyan zenét hallgat, de mégis sokkal igényesebben néz ki. Picit másképp öltözik, és komolyabban veszik az emberek. Én is voltam 'repper' még ami napig van deszkás cipőm, de sajnos ebből mindenki a gyerekségre asszociál. Egyébként, ha most valaki megcsinálná a hajad, felöltöztetne úgy ahogy jónak látja SOSEM térnél vissza erre a stílusra, mert rájönnél, hogy más kinézettel is jól lehet érezni magad.
Ez nem azt jelenti, hogy változzon meg a világnézeted, vagy válts zene stílust. Csak próbáld ki, a haj úgy is visszanő :D
Az lehet, hogy egy frissen borotvált, ápolt hajú alak jobb benyomást kelt az állásinterjún. De vajon abból lehet-e róla tudni, hogy ő egy tróger, link alak? Tudni lehet-e azt, hogy mennyire szorgalmas és ambiciózus?
Szomorú dolog, hogy a külsőről nézik a benyomást.
Ki tudja? Lehet, hogy a metalos gyerek jobban gürcöl, mint a rövid "ápolt" hajú srác.
Az ilyen munkaadó, aki levágatja másoknak a haját, egy ritka nagy szemétláda.
Egy kérdés: Tegyük fel, hogy van egy város, amiben csak két fodrász van. Melyiket választjátok? Azt amelyik torzonborz vagy azt, amelyik ápolt?
Persze, hogy szemétláda :D csak akkor még az államigazgatásban dolgozni biztos munkahelyet és megélhetést jelentett.
Egyébként igazad van, hogy nem egyértelmű, hogy aki ápolt, az szorgalmas is, de azért elég erős az összefüggés, csak a másik irányban. Aki szorgalmas, igényes, az fordít időt és energiát a megjelenésére is. No nem kell nagy dolgokra gondolni, csak amiket már fent írtak. Aki viszont lusta, az szinte biztos, hogy magára sem ad. De kifelé mi látszik? A külső. Nincs annyi ideje az embereknek, pláne pl. egy állásinterjún, hogy minden tekintetben megismerjék a másikat. Így valóban sokat számít a külső. Már azon látszik, hogy illeszkedsz-e a cég arculatába. Más kérdés, hogy nem egyértelműen mindenhol hátrány a metálos stílus, egy hasonló stílusú főnöknél szinte tuti nyerő vagy már akkor, amikor még meg sem szólaltál. :)
Semmi gond nincs állásinterjúval se, olyankor öltönyt vesz fel és kész, szabadidejében meg rockercuccot hord. A hosszú haj meg nem csak a rockereknek van, öltönyös, pólós, hippi meg mindenféle stílusú emberek közt is előfordul. Pont ezért nem vágatnám le a helyedben csak változtatnék a stílusán. Évekig tart mire rendesen megnő, ez nem olyan mint az arcszőrzet h pár hetente lehet vágással változtatni rajta.
Pl a te esetedben még növesztesz rajta egy kicsit, akkor hátul össze tudod fogni lófarokba. Teljesen korrekt szolid munkahelyi hajviselet.
#29!
Pont így gondoltam én is. Csak ahhoz még nem elég hosszú. Talán nyáron összejön. Eszem ágában sincs levágni. Ráadásul a kép meló után készült.
Már az előbb is írtam, hogy nyilvánvaló, hogy az állásinterjún öltönyben fogok megjelenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!