Egyetemi "mentorprogram"? Hogy is van ez?
Ez intézményenként változó
a lényeg az, ha mentor vagy, akkor kapsz mentoráltakat (általában gólyákat), akiknek segítened kéne a tanulásban, tárgyfelvételben, korrepetálhatod is őket stb.
Én csak jelentkeztem rá, de nem válogattak be végül, nagyon sok volt a jelentkező, és ugye az volt a cél, hogy mindenki a saját szakjára járó mentoráltat kapjon, na most tőlünk mindkét felsőbb évfolyamról nagyon sokan jelentkeztek, viszont gólyából meg elég kevés volt, legalább is a mi évfolyamunkhoz képest.
Én úgy értesültem az egészről, hogy e-mailt küldött az egyetem, hogy van ez a lehetőség, ott volt megadva egy honlap címe, azon kellett regisztrálni, plusz ki kellett nyomtatni egy jelentkezési lapot, azt fényképpel postán beküldeni a megadott címre. Utána küldtek "tananyagot", azt meg kellett tanulni, és utána volt a válogatás, ahol kérdeztek pár dolgot (pl. tőlem azt kérdezték, hogy milyen támogatásokat igényelhet egy elsőéves, illetve hogy mit csinálnék, ha az éjszaka közepén becsöngetne hozzám a mentoráltam azzal, hogy kidobták a lakótársai az albérletből). Sajnos hiába voltam felkészült, ennél tovább nem jutottam :(
"illetve hogy mit csinálnék, ha az éjszaka közepén becsöngetne hozzám a mentoráltam azzal, hogy kidobták a lakótársai az albérletből)"
én úgy tudom, hogy az ilyesmi nem része a programnak.
Egyébként persze valószínűleg beengedném.
Kérdező, így már értem! Azt hittem, hogy te szeretnél mentor lenni :)
Az a program, amit én ismerek, úgy működik, hogy a felvételikor kell jelezni, ha mentorra van szükséged. Ezzel általában hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, vagy fogyatékkal élő leendő elsőévesek élhetnek (bocs, ha nem teljesen pontos a megfogalmazás, már régen volt, hogy ebből fel kellett készülnöm, és ugye sajnos nem kellett hasznosítanom a tudásom). És ebben az esetben lehet mentorod. Bár amennyire tudom, leginkább az ügyintézésben, beilleszkedésben segít, tájékoztat a számodra fontos dolgokról, stb. Persze korrepetálhat is, de nem ez a fő feladata.
Ilyen ügyben szerintem a seniorokat keresd meg, de első körben a csoporttársak között érdeklődj, ki tudna segíteni azok között, akiknek jobban megy.
3-as, nem tudom, nálunk megkérdezték :) Meg mindenkitől ilyeneket is kérdeztek, de lehet, hogy nem ugyanarról a programról beszélünk. De elsősorban arra voltak itt is kíváncsiak, hogy tudom-e, mi a teendő, hogyan kell intézni az ügyet. Meg az érdekelte őket, hogy vagyok-e olyan pátyolgatós tyúkanyó, hogy kvázi örökbefogadnám (természetesen nem ezt kell tenni). De azt mondták, jól válaszoltam (szerintem is), amikor azt feleltem, hogy persze, egy-két estére befogadnám, ha nincs hova mennie, de rögtön el is kezdenék segíteni neki intézkedni, rendezni a dolgot a lakótársaival, vagy ha nem megy, akkor kolihelyet keresni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!