Mi az emo s mi a goth? Nem a külsöre vagyok kiváncsi, hanem hogy mitöl azok amik/akik?
bár ezt a két stílust főleg az öltözködésük határozza meg, ami bár nagyon hasonló egymáshoz, egészen más a két stílus...de megpróbálom körbeírni öltözködés nélkül :)
az emo az emotional=érzelmes szóból ered...a lényege, hogy felvállalják az érzelmeiket, nem félnek kimutatni azokat a világnak, ha kell, sírnak a férfiak is, vagy ha boldogok, megölelnek akár egy vadidegent is... de a mai fiatalok, akik divatot csináltak az emo-ból, azt hiszik, az egész arról szól, hogy depisnek kell lenni és szembe kell fordulni a csúnya, kegyetlen világgal...állandóan siránkoznak mindenen,mindent pesszimistán vesznek és a legtöbben felvagdossák az ereiket(persze csak divatól)... szóval a mai divatemo-nak,amit a fiatalok művelnek, semmi köze az eredetihez
a goth egy kicsit "sötét,borongós" stílus, mint a rockereké...de a gothosok nem depiznek állandóan,mint az emo-sok, pusztán tetszik nekik a dark művészet(borongós,szomorú hangulatú versek,festmények,képek,zene)...a legtöbbször ők maguk is művészlelkek, írnak vagy rajzolnak... ők szemben az emosokkal, meglátják a szépséget a legszomorúbb dolgokban is
Aham, értem, köszönöm! Ma is tanultam valamit! :)
Bàr nem vagyok tul idös 31, de ezt a 2 stilust eddig nem sikerült behatàrolnom, hogy miröl is szol tulajdonképpen!
Az "én" idömben -vicces ezt mondani- voltak a rockerek,a metàlosok, a raperek, ami meghatàrozhato tulajdonsàggal rendelkeznek, s ugy làtom ez még ma se vàltozott!
Ma làttam épp egy sràcot, kockàsan volt befüzve a cipöje, ezt én is imàdtam, s örültem hogy làttam! :) Rà is mosolyogtam, bàr szerintem még most se tudja mire vélni :))
csatlakozom az elsőhöz:)
Én is a sötétebb stílust képviselem,bár nem öltözöm annyira durván,mint néhány dark-os.Az emosok ma ilyenek...divatmajmok.De a kockás befűzést nem értem:)
Nekem tisztára tetszenek a goth csajok.
Elegáns, fekete csipke uhhh... Bejövősek.
Ha érdekelnek a goth-ok, akkor a www.ld50.hu-n olvashatod sokuk személyleírását (taglista). Így kb. el tudod képzelni, mik iránt érdeklődik, mivel foglalkozik a goth. Az emo-kat nem ismerem.
Lehet, hogy azóta már felhígult, régen a goth-ok eléggé művelt, érdeklődő és igényes embereknek számítottak.
Az emo jobb.Bár én elítélem a pózereket a divatmajom csicskákat.
A goth közül is van,hogy némelyik csak játsza hogy az közben köze sincs hozzá,és lejáratja őket.K*rvásan viselkedik így szényent hoz az igazi goth-ra.Így van az emo-nál is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!