Cigány - magyar vegyesházasság véleményed?
Tisztességes, becsületes, normál életvitelű és értékrendű családok gyermekei között - ha a cigány család rokoni, baráti és ismerősi köre is ugyanilyen - olyan természetesnek gondolom, mint lélegzetet venni.
Ha a cigány család életvitele megkérdőjelezhető, vagy egyenesen deviáns, ha házasságot akkor is vakmerőségnek, sőt: hazárdjátéknak tartom, ha az abból származó fél egyébként kiemelkedett, tanult és törvénytisztelő ember - és minden kapcsolatot megszakít a családjával, rokonságával. A kockázat, sajnos, akkor is óriási.
Szia!
Ismerek egy ilyen párt!Cigány férj,nem cigány feleség felállásban!Nagyon szeretem őket,jókedélyűek,szorgalmasak és nagyon barátságosak!
Akár hogy szertném a cigánylányt, nem szeretném, hogy a gyerekem cigány legyen (és élje a cigányok hátrányos életét) . Igen itt következik, hogy azért mert olyanok az emberek mint én... előítéletesek mint én...
Akkor is a jó példa csak kivétel a tömegben és a kivétel erősíti a szabályt.
Guba a gubához, suba a subához. Csizma a csizmához, bocskor a bocskorhoz - Nem hülyeség az öregek mondása. Ebben vehetnénk példát a zsidóktól, ők azért éltek túl 5000 évet mert nem keveredtek, mert nekik nem voltak Sz. István intelmei a sokszínű országról (aminek úgy szót fogadtunk, hogy máig attól kódulunk).
A keveredésnél valakinek alkalmazkodni kell, ezt a kulturális különbségek megkövetelik. Ki fog?
Kassán ama világhírű Lunik IX. lakótelepet úgy tervezték, egy cigány család egy rendőr családja, felváltva. Mi lett a vége? 3 hónap után már csak cigányok lakták.
Keveredésből nem emelkedés szokott lenni, hanem züllés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!