Szerintetek is akkora az emberek átlagmagassága, mint a statisztikákban?
Szerintem igaz.
Hiszen ebben benne van a középkorú ill. idősebb korosztály is.
Apukám 57 éves, mikor fiatal volt, magasnak számított a 177 centijével. Az ő korosztályában a legtöbben alacsonyabbak nála.
Én 32 vagyok, nő, 167 centi, és a velem egykorú de még a fiatalabb lányok, nők is sokszor alacsonyabbak nálam.
Én 186 vagyok és én érzem magam nagyjából átlag körülinek.
Ha minden korosztályt vizsgálunk biztos kijön az a 175, de a fiatalabbaknál szerintem ez magasabb volna.
Egyik nagyapám a 170 centijével átlagosnak számított. 21-ben született.
A másik nagyapám kb. 165 lehetett, ő sem számított nagyon alacsonynak.
Úgy látom itt senki nem járt matekórára.
Az átlag nem azt jelenti, hogy a legtöbb ember xy cm, hanem összeadják a vizsgált alanyok magasságát és elosztják a vizsgált alanyok számával.
Húúú, ezt se fogjátok érteni :-(
Én értem, nemcsak matekot tanultam, hanem statisztikát is. :D
Hogy a legtöbb férfi hány centi magas, pl. 180-185 közötti, azt úgy nevezik, hogy tipikus.
Az átlagnak meg semmi köze a gyakorisághoz.
Én úgy tudtam, hogy a nőknél az átlag magasság 161 centi, de a tied reálisabbnak tűnik.
Én 168 centi vagyok, mégis mindenkitől megkapom, hogy milyen alacsony vagyok, meg mindenki körülöttem átlagban magasabb mint én. Persze lehet csak véletlen, hogy 100 ismerősömből 98-an magasabbak nálam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!