Mit tennél, ha látnád, hogy valaki elájul az utcán?
Őszintén: ha azt látnám, hogy kismama, idős ember, vagy a kinézete alapján nem drogos, alkoholista, akkor biztosan segítenék valahogy, ha csak én lennék ott.
Én megijedek, idétlen, esetlen leszek a rosszul lévő emberektől, hogy nem tudom, mit kell csinálnom, mi a jó, amit tenni lehet, és ha már teszek valamit, nem ártok-e neki.
Köszi a válaszokat!
Csak azért kérdeztem, mert velem már előfordult ilyesmi és egy nő segitett nekem..és nagyon jól esett, h vannak még normális emberek..:-)
az oldalára fordítanám (hogy ha esetleg részeg, vagy valami olyan gondja van, hogy hányna tőle, akkor ne fulladjon bele), és hívnám a mentőket, majd megvárnám, míg kiérkeznek.
nekem nem számít, hogy hajléktalan, drogos vagy alkoholista..attól még ember.nincs ilyen, hogy egy terhesnek vagy egy idősnek szívesebben segítenék.
volt már, hogy részeg bácsit (aki annyira kész volt, hogy még össze is h*gyozta magát) kellett behúznom a járdára lány létemre, ugyanis eldobta a biciklijét, és félig az úton volt a lába, úgy aludt..simán átmehetett volna rajta egy autó.amikor segítettem neki, ott sétálgatott egy 20 év körüli pár, és úgy néztek rám, mintha őrült lennék, és ahogy továbbhaladtak, még utána is bámészkodtak, nem hogy segítettek volna ők is..majdnem elkezdtem kiabálni velük, de nem lett volna értelme.
a lényeg, hogy ugyanolyan, mintha akárki máson segítettem volna..őt is biztos várta otthon valaki: az asszony, a csirkék, a kutya.senkit sem szabad otthagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!