Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha látnád, hogy...

Mit tennél, ha látnád, hogy valaki elájul az utcán?

Figyelt kérdés
ŐSZINTÉN! segítenél neki?
2009. máj. 16. 17:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Felsegíteném,és ha kell mentőt is hívnák hozzá.
2009. máj. 16. 17:26
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
ha egy kihalt utca, ahol kevesen járnak, akkor megnézném mi van vele és hívnék mentőt, de ha valami nagyon forgalmas hely, akkor inkább másra hagynám, aki jobban ért hozzá, én sajnos egyáltalán nem tudok elsősegélyt adni és félnék, hogy többet ártok, mint segítek és fizikai erőm se nagyon lenne felsegíteni (48 kg-s 18 éves lány vagyok)
2009. máj. 16. 17:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén: ha azt látnám, hogy kismama, idős ember, vagy a kinézete alapján nem drogos, alkoholista, akkor biztosan segítenék valahogy, ha csak én lennék ott.

Én megijedek, idétlen, esetlen leszek a rosszul lévő emberektől, hogy nem tudom, mit kell csinálnom, mi a jó, amit tenni lehet, és ha már teszek valamit, nem ártok-e neki.

2009. máj. 16. 17:36
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Csak azért kérdeztem, mert velem már előfordult ilyesmi és egy nő segitett nekem..és nagyon jól esett, h vannak még normális emberek..:-)

2009. máj. 16. 17:41
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen segítenék neki lehet drogfüggő alkoholista vagy bárki és hívnám a mentőket is. Idáig azthittem ez egy természetes dolog és hogy ezt mindenki megtenné. Most egy kicsit csalódtam hiszen én is elvárnám ugyanezt mástól.
2009. máj. 16. 17:48
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
én már hívtam mentőt több emberhez is. egy öreg bácsika beütötte a fejét véresre és megvártam vele a mentőt barátnőimmel,máskor egy drogos földön vergődő emberhez hívtam ki a mentőket...amúgy borzalmas milyen sokat kell rájuk várni.
2009. máj. 16. 17:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó olvasni, milyen segítőkész sok fiatal még mindig!!!!Tényleg!!!3 éve több epilepszás rohamom volt a Ferencz körúti metróban, ráadásul pont egy 2-hetes kórházi kezelésről bandukoltam hazafelé papucsban, koszosan,elég ijesztő lehettem, mégis segítettek és kihívták a mentőt.....Nagy dolog volt,azt hiszem és sajnálom, hogy nem tudtam megköszönni azoknak a kedves embereknek!!!!
2009. máj. 16. 18:31
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

az oldalára fordítanám (hogy ha esetleg részeg, vagy valami olyan gondja van, hogy hányna tőle, akkor ne fulladjon bele), és hívnám a mentőket, majd megvárnám, míg kiérkeznek.

nekem nem számít, hogy hajléktalan, drogos vagy alkoholista..attól még ember.nincs ilyen, hogy egy terhesnek vagy egy idősnek szívesebben segítenék.

volt már, hogy részeg bácsit (aki annyira kész volt, hogy még össze is h*gyozta magát) kellett behúznom a járdára lány létemre, ugyanis eldobta a biciklijét, és félig az úton volt a lába, úgy aludt..simán átmehetett volna rajta egy autó.amikor segítettem neki, ott sétálgatott egy 20 év körüli pár, és úgy néztek rám, mintha őrült lennék, és ahogy továbbhaladtak, még utána is bámészkodtak, nem hogy segítettek volna ők is..majdnem elkezdtem kiabálni velük, de nem lett volna értelme.

a lényeg, hogy ugyanolyan, mintha akárki máson segítettem volna..őt is biztos várta otthon valaki: az asszony, a csirkék, a kutya.senkit sem szabad otthagyni.

2009. máj. 16. 19:10
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én segítenék. Mióta feljöttem Pestre annyira megdöbbentett h itt átlépnek azon aki elesik... Én segítenék.
2009. máj. 16. 23:03
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Eddig is segitettem, ezutan is fogok! Eleteket lehet megmenteni, miert ne tegyem? Lehet egyszer nekem is szuksegem, remelem rajtam is megesik valakinek a szive :))
2009. máj. 17. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!