Miért zawar ha vki w-vel, x-szel ir?
Pedig én biztos vagyok benne :p
Mind1, megértem, h van akit ez zavar, igazából azt nem értem, h sokszor vki alapvetö szavakat nem tud helyesen leirni (pl.: mejik, abol, nagyob, sokal, it, inen, stb.) és ez senkit nem zavar, de ha vki azt irja, h "wolt" , akk rögtön huszan leugatják.

Az akk az az akkor rövidítése, tudtommal a rövidítés nem számít helyesírási hibának a magyar nyelvben.
Am meg tényleg nem tartozik a kérdéshez.

Rövidítések után pontot teszünk, de gyakorlatilag egyébként sem volt olyan mondatod, amit sikerült volna elejétől-végig helyesen írni.
Mindegy... csak ez pont olyan igénytelenség, mint a w, x, és különösen vicces, hogy te magad szólod le azokat, akik hibásan írnak.

Mert zavaró. Pont. Bántja a szemet. Miért zavar az valakit, ha megerőszakolják? Mert a nyelvet is csak megerőszakolod az ilyen írással kb. :D
Nem nevezhető nyelvújításnak, mert ez már-már primitív szint, az pedig nem fejlődés a szememben. Ha meg olyan büszke vagy arra, hogy helyesem tudsz írni, akkor talán érthetnéd a dolgot. A tudást alkalmazni is kell, aki nem tudja és nem teszi, az meg hülye, nem az jön le, hogy meglenne a tudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!