Miért zawar ha vki w-vel, x-szel ir?
De van értelme, mert ha valaki nem qwertyn ír, hanem hagyományos telón akk sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Pl. az "sz" betühöz 8- szor kell megnyomni a gombokat, az "x"-hez csak kérszer, a "v"-nél 4-szer kell lenyomni, mig a "w"-hez csak egyszer, stb.
Sztem ez nem helyesirási hiba, hanem egyszerűsítés, és sokkal zavaróbb ha vki pl ekezetek nelkul ir, v ha "hejtelenül".
Az ékezetek nélküli írás néha kényszer, pl. az én telefonomon sincs magyar ékezetes betűkészlet.
A w és x használata viszont teljesen hibás, megjegyzem általában az ilyen emberek helyesírása egyéb tekintetben is kifogásolható. És igen, tessék rászánni azt az iszonyatos időt, hogy lenyomod 8-szor a billentyűt. Semmiről nem fogsz lekésni abban a 10 másodpercben.
Különösen azért zavaró, mert nagyon rontja az olvashatóságot. Mivel az olvasni tudó emberek nem betűzik a szavakat, hanem ránéznek, és a benne található betűkből, valamint az első-utolsó betűkből "találják ki" mi a szó. Na most ennek teljesen lőttek, ha w meg x van benne, mert pl. az agyam "szoftvere" nem ismeri fel.
Nagyon-nagyon kérem, aki lepontozott, írja már meg névtelenül, hogy miért, mi baja volt a válaszommal, amit arra a kérdésre adtam, hogy "Miért zawar ha vki w-vel, x-szel ir?" és szerintem teljesen korrekt kifejtése volt annak, hogy "miért zawar ha vki w-vel, x-szel ir"?
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Én már nem írok így, mert van másik telom, de a régivel egyszerübb volt, és most sem akad meg a szemem egy w-n, lehet erösebb a " szoftverem"...
Ja, és a helyesírásommal sem volt gond soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!