Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ítélik el a romantikus...

Miért ítélik el a romantikus művészi értékrendem és miért becsmérelnek, csak mert nem a realizmust szeretem? 18F

Figyelt kérdés

A gondom az hogy voltaképpen az én művészi értékrendem, érdeklődési köröm és legkedveltebb témám (ami a romantika) az emberek lenézik, elítélik, becsmérlik.

Én elismerem és tisztelem a realizmus eszméjét, egy fantasztikus és nélkülözhetetlen művészi ágnak tartom, rengeteg alapmű film született ezen művészi ág jegyében (pl a híres drámák, teszem azt Keresztapa, Leon a profi, Fekete Hattyú és még sorolhatnám), ezeket mind érdemes megnézni (de természetesen, mint minden mást, nem kötelező megnézni). Nem szoktam rosszat mondani a realizmusról, nem szeretném a rajongóit megsérteni, mert elfogadom hogy ki mit szeret. (Ugyanakkor a pozitív mellett van rengeteg negatív véleményem is róla) Szerintem fontos dolog a tolerancia és a kulturált emberi lét egyik alapja.

Ugyanakkor szívem, érzéseim a romantika eszméje felé húznak és sokkal jobban szeretem mint a realizmust. Sokkal nagyobb örömöm lelem a a romantikában, magával ragad fantázia dús világa.

ugyanakkor elismerem, nagyon sok a rossz romantikus mű (csöpögős, nyálas, unalmas stb) de ugyanez igaz a realizmusra is, az is lehet unalmas, tartalmatlan zagyvaság. De egy egész stílusra kivetíteni hogy "biztosan csöpögős és pocsék, mert romantikus" nem túl bölcs dolog. (Mindamellett egy romantikus mű nem feltétlenül a szerelemről szól)

A problémám az, hogy az ismerőseim annak ellenére, hogy az általuk javasolt realista műveket elolvastam, megnéztem, továbbra is becsmérlik a művészi ágam, szüntelen fikázzák és elítélnek miatta, csak mert nem a realizmus a kedvencem... És sárral dobálnak mert szeretem a romantikus könyveket, nemhogy örülnének hogy olvasok egyáltalán valamit...

Kezd elegem lenni ebből, abból hogy ennyire intoleránsak és marhára nem kapom vissza azt a megértést és tiszteletet amit én adok feléjük... Mit tegyek, hogy ez megváltozzon?

2011. dec. 5. 14:27
 1/4 anonim ***** válasza:
45%
Kevered kicsikét. A romantikának, mint mint művészettörténeti korszaknak (irodalom, zene, festészet, szobrászat stb.) SEMMI köze nincs a mai ún. "romantikus" filmekhez és könyvekhez.
2011. dec. 5. 14:47
 2/4 A kérdező kommentje:

14:47

Ezzel tisztában vagyok, de én szeretem a régi romantikus pl festményeket is, tudom jól hogy azoknak sokszor semmi köze ahhoz, amilyen tartalommal bír manapság ez a szó! (Pl igen színes, valótlan tájkép stb)

2011. dec. 5. 14:52
 3/4 anonim ***** válasza:
45%
realizmus rajongok :DDDDDDDDDDDDDDDDD Ez tetszett. Ezekért nem rajong senki, egyszerűen az ember vagy realista vagy nem, persze összetettebb valamivel ez a dolog, van aki pesszimistán realista, van aki optimistán, de képzeld van olyan is aki romantikusan realista, a földön jár, de romantikus alkat. Nem kell kijelenteni, hogy mi vagy, valójában nem fogod megtudni sohasem, hogy igazán mi vagy, ezért is felesleges dobálózni a szavakkal.
2011. dec. 5. 16:05
 4/4 A kérdező kommentje:

16:05

Teljes mértékig igazat kell adnom neked, bölcs dolog amit mondtál

2011. dec. 5. 17:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!