Matriárchális társadalom jobb lenne?
Egy nőjogú társadalom a mostani férfijogú pátriárchális társadalom helyett jobb lenne szerintetek?
Vagy csak "csöbörből-vödörbe" effektus lenne az eredmény?
Én azt hiszem,hogy most a nők valójában a férfiakat utánozva gyakorolják a politikát,üzleti életet stb.
Én viszont olyan nőuralomra gondolok,amikor a nők nők és nem női testbe bújt férfiak!
A nők nagyon is kihasználják a "gyengébb" nemhez tartozás előnyeit, velejáróit. És nem igazán a férfiúi viselkedést utánozzák, egyszerűen ember módjára viselkednek. Hogy ezt a viselkedési formát egyesek a férfiakkal hozzák egyértelmű kapcsolatba, az már csak az egykori patriarchális társadalmak hozadéka.
Egy példával szemléltetem:
Ez olyan, mintha azt mondanánk, a húsevés férfiúi viselkedés egyik legfőbb szimbóluma (mert mondjuk valamelyik megelőző korszakban a nőknek nem lett volna szabad húst enni).
Aztán egy egyenjogúsági társadalomban a nők is elkezdenek húst enni, de ezt egy erősen negatív férfi vonásként állítjuk be, amit a nők csak utánoznak.
Holott ez egy egyértelműen nemtől független viselkedési elem. A konfrontáció nem férfitársadalom vonása és a diplomatikus viselkedés sem női vonás. Ezek emberi vonások. A matriarchális társadalmakban is elszaladt a vezetőkkel a ló.
"Matriárchális társadalom jobb lenne?"
Sokak szerint most is abban élünk. Hogy ez jó-e, arról megoszlanak a vélemények.
"Egy nőjogú társadalom a mostani férfijogú pátriárchális társadalom helyett jobb lenne szerintetek?"
Mivel a nők sokkal kevésbé együttműködőek és sokkal versengőbbek, valamint kevésbé objektívek a férfiaknál, ezért egy konfliktusokkal teli, korrupt és kegyetlen világ lenne a nőuralom világa.
17:32
"A legjobb egy egyenjogú társadalom lenne, ahol az embereket a képességeik, szorgalmuk, tudásuk, nem pedig a nemük szerint különböztetik meg."
Melyik képességük szerint? Szépség? Vagy inkább a pártatlan racionalitás? :))))
01:47 én úgy tapasztaltam, a versengés épp hogy a férfiakra jellemző.
amúgy én is az egyenjogú társadalom mellett vagyok. ne a nemek döntsenek. szeressük, tiszteljük egymást :)
ma 05:43
Mivel a két nem képességprofilja eltérő, ezért ha valamilyen tulajdonság (bármelyik) mentén hierarchizálod a társadalmat, akkor rögtön előnybe kerül az egyik nem.
Fent írtam a példát. Ha a pártatlan racionalitás mentén, akkor valószínűleg a férfi kerül előnybe, ha szépség mentén, akkor a nő. Egyenjogúságtól teljesen függetlenül. Az egyenjogúság csak formális egyenlőség.
05:43
A versengésről: hasonlítsd össze a férfiak és a nők barátságait, munkahelyi viselkedését. Kikre jellemzőbb a pletyka és a fúrás, ill. kiknek stabilabb és nagyobb a baráti körük általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!