Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Matriárchális társadalom jobb...

Matriárchális társadalom jobb lenne?

Figyelt kérdés

Egy nőjogú társadalom a mostani férfijogú pátriárchális társadalom helyett jobb lenne szerintetek?

Vagy csak "csöbörből-vödörbe" effektus lenne az eredmény?

2011. nov. 30. 17:23
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Én azt hiszem,hogy most a nők valójában a férfiakat utánozva gyakorolják a politikát,üzleti életet stb.

Én viszont olyan nőuralomra gondolok,amikor a nők nők és nem női testbe bújt férfiak!

2011. nov. 30. 20:44
 12/23 anonim ***** válasza:
42%

A nők nagyon is kihasználják a "gyengébb" nemhez tartozás előnyeit, velejáróit. És nem igazán a férfiúi viselkedést utánozzák, egyszerűen ember módjára viselkednek. Hogy ezt a viselkedési formát egyesek a férfiakkal hozzák egyértelmű kapcsolatba, az már csak az egykori patriarchális társadalmak hozadéka.

Egy példával szemléltetem:

Ez olyan, mintha azt mondanánk, a húsevés férfiúi viselkedés egyik legfőbb szimbóluma (mert mondjuk valamelyik megelőző korszakban a nőknek nem lett volna szabad húst enni).

Aztán egy egyenjogúsági társadalomban a nők is elkezdenek húst enni, de ezt egy erősen negatív férfi vonásként állítjuk be, amit a nők csak utánoznak.

Holott ez egy egyértelműen nemtől független viselkedési elem. A konfrontáció nem férfitársadalom vonása és a diplomatikus viselkedés sem női vonás. Ezek emberi vonások. A matriarchális társadalmakban is elszaladt a vezetőkkel a ló.

2011. nov. 30. 21:21
 13/23 anonim ***** válasza:
59%
Hát szerintem lassan "összemosódik" a kettő , láttam én már női autószerelőt és fényezőt meg férfi sminkest is.Na meg kinézetben is vannak nők akikről már csak a farok hiányozna annyira férfiasak na meg vannak férfiak akik teljesen nőnek néznek ki.
2011. nov. 30. 21:28
 14/23 anonim ***** válasza:
67%
Férfi vagyok, és jó ez a férfi vezette társadalom. Férfiként nem is gondolhatnám máshogy.
2011. dec. 1. 00:08
 15/23 anonim ***** válasza:
93%

"Matriárchális társadalom jobb lenne?"

Sokak szerint most is abban élünk. Hogy ez jó-e, arról megoszlanak a vélemények.

"Egy nőjogú társadalom a mostani férfijogú pátriárchális társadalom helyett jobb lenne szerintetek?"

Mivel a nők sokkal kevésbé együttműködőek és sokkal versengőbbek, valamint kevésbé objektívek a férfiaknál, ezért egy konfliktusokkal teli, korrupt és kegyetlen világ lenne a nőuralom világa.

2011. dec. 1. 01:47
 16/23 anonim ***** válasza:
97%

17:32

"A legjobb egy egyenjogú társadalom lenne, ahol az embereket a képességeik, szorgalmuk, tudásuk, nem pedig a nemük szerint különböztetik meg."

Melyik képességük szerint? Szépség? Vagy inkább a pártatlan racionalitás? :))))

2011. dec. 1. 01:49
 17/23 anonim ***** válasza:
28%

01:47 én úgy tapasztaltam, a versengés épp hogy a férfiakra jellemző.

amúgy én is az egyenjogú társadalom mellett vagyok. ne a nemek döntsenek. szeressük, tiszteljük egymást :)

2011. dec. 1. 05:43
 18/23 anonim ***** válasza:
63%
53%-os, nagyon jókat írsz, de látom neked is húzzák le a válaszaidat. Na ennyit az objektivitásról...
2011. dec. 1. 08:08
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

ma 05:43

Mivel a két nem képességprofilja eltérő, ezért ha valamilyen tulajdonság (bármelyik) mentén hierarchizálod a társadalmat, akkor rögtön előnybe kerül az egyik nem.

Fent írtam a példát. Ha a pártatlan racionalitás mentén, akkor valószínűleg a férfi kerül előnybe, ha szépség mentén, akkor a nő. Egyenjogúságtól teljesen függetlenül. Az egyenjogúság csak formális egyenlőség.

2011. dec. 1. 13:21
 20/23 anonim ***** válasza:
56%

05:43

A versengésről: hasonlítsd össze a férfiak és a nők barátságait, munkahelyi viselkedését. Kikre jellemzőbb a pletyka és a fúrás, ill. kiknek stabilabb és nagyobb a baráti körük általában.

2011. dec. 1. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!