Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hol tudnám jótékony célra...

Hol tudnám jótékony célra odaadni a használt ruháinkat?

Figyelt kérdés

Az idők során rengeteg, jó minőségű ruhát gyűjtöttünk össze a családommal, amire nekünk már nincs szükségünk, de más biztos hasznát tudná venni.

Szeretném őket odaajándékozni azoknak, akiknek szükségük van rájuk, de nem tudom, hol adhatom le őket.

Van erre valahol lehetőség?

Előre is köszönöm a segítséget!

2011. nov. 30. 11:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Baptista Szeretetszolgálat, Máltai Szeretetszolgálat.
2011. nov. 30. 11:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ha közelebb van, akkor a helyi családsegítő központban is jó helyre kerül.
2011. nov. 30. 12:01
 3/11 anonim ***** válasza:
Vagy a vöröskeresztnek is oda adhatod, én anno 2 zsák ruhát vittem nekik mert én csak kidobtam volna őket.
2011. nov. 30. 12:36
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az önkormányzatok Szociális Osztályán is van rászorulóknak ruhaosztási akció. Beszélj velük, vesznek-e át tőled.

Egyházaknál (=akármelyik templomban, ill. plébánián is, különösen így karácsony előtt) a felekezetükhöz tartozó rászorultak részére szoktak gyűjteni, osztani.

A mi házunkban az a szokás (kb. 100 lakás), hogy reklám-szatyorba rakjuk, és felakasztjuk a kuka fülére. Kb. fél óráig van ott, nem tovább.

2011. nov. 30. 13:32
 5/11 anonim ***** válasza:
A Vöröskeresztnek semmit! Sokkal inkább a szeretetszolgálatoknak, vagy valóban: a házak előtti kukák mellől is elviszik a kitett zacskókat a hajléktalanok.
2011. nov. 30. 13:37
 6/11 anonim ***** válasza:

Én anno a Vöröskeresztnek adtam...

Utolsó válaszoló!Miért nem kell nekik odaadni?

2011. nov. 30. 17:43
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Engem is érdekelne, miért nem javaslod, hogy a Vöröskeresztnek adjuk? Rossz tapasztalat?

2011. nov. 30. 19:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem tartozik szorosan az adományozás témájához, de a Vöröskereszt előttem egyszer-s mindenkorra elvesztette a presztizsét, amikor hajlandó volt tevőlegesen részt vállalni a Gyöngyöspata nyugalmát feldúló deviáns cigányok Richard Field által szervezett "menekítésében". Véleményem szerint ezzel a nevéhez méltatlan, manipulatív politikai szerepet játszott. A különféle szeretetszolgálatok soha nem estek ilyesfajta szereptévesztésbe - sokoldalóan segítenek, ahol tudnak a határokon túl is.
2011. nov. 30. 20:32
 9/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ! Azt hiszem, inkább a többit részesítem majd előnyben. :)
2011. dec. 1. 12:21
 10/11 anonim ***** válasza:
Értékelem a kommentedet, kedves Kérdező:-)! Ami a használt ruháimat illeti, én néha megtettem még azt is, hogy olyan időszakokban - este, amikor bíztam abban, hogy nem lesz "nyüzsgés", kisompolyogtam a buszmegállóhoz (BKV, kertvárosi környék) - és ott hagytam a csomagokat az űlőkéken. Célba is értek..örültem neki. Üdv neked!
2011. dec. 1. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!