Olyan szar a világ, egyetértetek?
soha nem az a lényeg, hogy milyen a világ
MINDIG az a kérdés, milyen vagyok én, mit adok ÉN a többi embernek
azon semmit nem tudok változtatni, hogy velem rendesek legyenek, max puskát veszek és háborúzunk :(
egyedül azon tudok változtatni, hogy milyen vagyok én,
Ha jó vagyok kerekebb lesz a világ. És csak attól.
Talán a jó példa ragadós lesz
Nem.
A világ nem "szar", csak az emberek azok. Illetve azok közül is csak a többsége. Mert a rossz az mindig többségben van a jóval szemben, ez "törvény".
De az emberek sem rosszak (szarok) tulajdonképpen, csak el vannak a "rossz" által csábítva. A rossz, az a bün.
Ha permanens bünben élünk, akkor rosszá válunk.
De - hála Istennek! - van szabad akaratunk választani a jó és a rossz között!
Hová, KIHEZ akarunk tartozni?
Honnan jövünk, hová megyünk a világban?
Mi a célunk, mit akarunk létrehozni? (Ès kivel?)
Ha szarnak érezzük a világot, akkor még nem kerestük meg azt a fényt, ami a legsötétebb hely(ek)re is "bevilágít" és minden feketét képes "fénybe öltöztetni"...
Ne azon keseregjünk, ami negatív és amin úgysem tudunk változtatni, hanem KERESSÜK a jót, a szépet, a magasztosat, a nemeset.
Mert az is ott van, csak fel kell kutatnunk, észre kell vennünk! A jó a világban mindíg kissebbségben van és szerényen megbújik...
Ne legyünk a külsöségektöl függö helyzetben, hanem teremtsük meg a magunk belsö, "szép" világát!
Akinek füle van, az hall...
Akinek szeme van, az lát...
Aki akarja, az megérti, mit akarok modani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!