Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Téged valóban érdekel mikor...

Téged valóban érdekel mikor megkérdezed egy ismerőstől "hogy vagy"?

Figyelt kérdés

"Hogy vagy?"

"Mi volt ma a suliban/melóban?"

És hasonló kérdések. Olyan sokszor megkérdezik tőlem ezeket, de vajon tényleg érdekli az embereket? Én sose kérdezem senkitől, vissza sem kérdezek soha. Engem nem érdekel mi van másokkal. Én ezt bevallom, nem is játszom el mintha érdekelne. De őket tényleg érdekli? Nehéz ezt elhinni.

Téged érdekel hogy mi történt ma mondjuk a szüleiddel, tesóddal, haveroddal, munkatársaddal, stb?

2011. nov. 24. 15:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne érdekelne, hogy mi történt a suliban, nem szeretek tájékozatlan lenni, sőt az is érdekel, hogy mi volt a munkahelyen, hiszen ha valaki alaposan kipanaszkodja magát a másiknak, az már egy jó kis stressz levezetés is lehet. :-))
2011. nov. 24. 15:58
 12/20 anonim ***** válasza:
Ha nem érdekel,nem kérdezem meg.
2011. nov. 24. 15:59
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Én csak attól kérdezem meg, akinél tényleg érdekel. Egyébként tök jól meg lehet állapítani, ki az, akit érdekel. Ha annyit mondasz, hogy "kösz, megvagyok", akkor akit nem érdekel, az megy is tovább vagy elkezdi mondani a magáét. Akit viszont érdekel, az újra meg fogja kérdezni, vagy valami "na de mégis, mi újság" jellegű kérdést fel fog tenni.
2011. nov. 24. 16:02
 14/20 anonim ***** válasza:

Én csak azzal állok le beszélgetni, akire kíváncsi vagyok, így a válasz igen érdekel, hogy hogy van.

Akinél nem fontos, annak csak annyit mondok, hogy rohanok, és nem állok le trécselni.

2011. nov. 24. 16:03
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

ma 15:46

Te nagyon kész vagy! :D

Egyébként én meg pont a válaszokkal vagyok gondba. Nem szeretem kiteregetni az életem, így mindig azt mondom, hogy "semmi különös nincs velem". Pedig ez így nem igaz, mert mindig történik valami, de most mit adjam ki boldog-boldogtalannak?

24/n

2011. nov. 24. 16:08
 16/20 anonim ***** válasza:
Hát én csak attól kérdezem meg, aki érdekel annyira, hogy megvárjam a választ.
2011. nov. 24. 16:27
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Középiskolában megtanították, hogy a "hogy vagy" és a válasz, valamint a visszakérdezés beleegyezés a társalgásba.
2011. nov. 24. 17:03
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

miért van lepontozva az, akit nem érdekel a válasz? Vagy esetleg fel sem teszi a kérdést? A kérdező azt akarta tudni, h minket érdekel-e h h van a másik, valakinek erre a válasza az, h nem, nem érdekli. miért haszontalan a válasz??

Én is csak attól kérdezem meg, akinél érdekel, és a barátaim, családom esetében ez így is van.

2011. nov. 24. 17:30
 19/20 anonim ***** válasza:
Akitől megkérdezem, igen érdekel. De engem alapjáraton érdekel mi van másokkal, szóval szívesen meghallgatok mindenkit, így meg szoktam kérdezni.
2011. nov. 24. 17:46
 20/20 anonim ***** válasza:

Néha érdekel, néha nem. Van amikor nem tudok mit mondani és kérdezek. Van amikor tudatosan figyelek erre.

Volt egy tanárom gimiben, aki mindig azt válaszolta a "hogy vagy?"-kérdésre, hogy "sehogy". Mondta, hogy ha valakit érdekel hogy van kérdezzék meg "hogy vagy egészségügyi szempontból?" "hogy vagy anyagi szempontból?" :D stb

2011. nov. 24. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!