Téged valóban érdekel mikor megkérdezed egy ismerőstől "hogy vagy"?
"Hogy vagy?"
"Mi volt ma a suliban/melóban?"
És hasonló kérdések. Olyan sokszor megkérdezik tőlem ezeket, de vajon tényleg érdekli az embereket? Én sose kérdezem senkitől, vissza sem kérdezek soha. Engem nem érdekel mi van másokkal. Én ezt bevallom, nem is játszom el mintha érdekelne. De őket tényleg érdekli? Nehéz ezt elhinni.
Téged érdekel hogy mi történt ma mondjuk a szüleiddel, tesóddal, haveroddal, munkatársaddal, stb?
Amikor én megkérdezem, hogy "hogy vagy", akkor valójában alig várom, hogy visszakérdezzen, és végre jól kipanaszkodjam magam. :P
Magyar mentalitás.
27/N
Engem érdekel. Ne haragudj, de nem lehet valami nagy EQ-d, ha így gondolkozol. Minden nap felhívom anyut és megkérdezem, hogy vannak, azért mert érdekel. Minden nap megkérdezem a páromtól, hogy mi volt a melóban, mert érdekel. A gyerekemtől is meg fogom kérdezni, hogy mi volt a suliban.
Mondjuk azt én sem szeretem, mikor visznylag idegenek elkezdenek midnenfélét kérdezgetni az életemről( pl új kollegák, olyasmiket, hogy a férjem hol dolgozik meg ilyenek)
Ha beszélgetek valakivel és ő érdeklődik, akkor ezt viszonozni szoktam akkor is, ha adott esetben nem érdekel a válasz. Ilyenkor nem lesz*rom őt, csak mondjuk olyan állapotban vagyok, amikor nehezen tudok a másikra ráhangolódni, de ha egyébként jóban vagyunk, akkor nem fogom azzal megbántani, hogy nem törődöm vele, mert éppen rossz hetem van.
A családom felé mindig őszinte.
Nem érdekel. Így meg se kérdezem. Ha akarja, mondja.
Nálam a szabvány, "beszélgetésindító" kérdés a "mi újság?".
Na, nem mindenkinél, mert arra se vagyok kíváncsi, hogy 10 percbe sűrítve elmondja az életét és bajait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!