Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az igénytelenség miért lett...

Az igénytelenség miért lett ennyire nagy szocprobléma manapság?

Figyelt kérdés
2011. nov. 21. 19:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%
Hogy érted? Miért van ennyi büdös ember, vagy miért zavarja az embereket, ha valaki büdös?
2011. nov. 21. 19:29
 2/19 A kérdező kommentje:
Miért van ennyire sok büdös, igénytelen ember.Sajnos egyre többet ismerek.
2011. nov. 21. 19:31
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez megmagyarázhatatlan jelenség.Talán lusták fürdeni vagy takarítani?Nem tudom...
2011. nov. 21. 19:43
 4/19 anonim ***** válasza:
95%

Ez engem is érdekelne fel nem fogom hogy képes valaki koszfészkben élni,lakni,és nem azt mondom hogy állandóan takarítson valaki,lógjon a pórszívón,de basszus hetekig ne álljon már a mosatlan,a fürdőkádban ne nőljön ingovány,ne legyen valakinek szaga ,az oké ha melózik és megizzad,de van aki nem is tisztálkodik utána,csak befújja magát,és olyan lesz a szag,mint egy cickánynak.

Alap igénye legyen már az embereknek.Bekéne újra vezetni a háztartástant a suliba mert a lányok sminkelni nagyon tudnak de főzni,vagy mosni varrni azt nem,és ismerek 20 felettit is aki eg teát nem tud megfőzni,mosni meg életébe nem mosott még.És sajnos sok esetben a nők igénytelenebbek.

2011. nov. 21. 19:46
 5/19 anonim ***** válasza:
83%

Az is részben igaz lehet, hogy sokan ezen is spórolnak már...

Amúgy az előttem szólónak írom, hogy van még háztartástan, én is 20 vagyok, nekünk is volt, csak az oktatása éppen olyan... Tökéletesen megtanítottak hímezni, de ha a sulis tananyagon múlna nem tudnám mi az a rántás...

2011. nov. 21. 20:00
 6/19 anonim ***** válasza:
83%

Igazad van, az igénytelenség az gáz. De tudni kell azt is ahhez, hogy nem elég az igénytelenséghez a szimpla szegénység, és nem is magyarázat rá. Pl. a mély (klinikai) depresszió egyik jele, meg egy rakás másik pszichés problémáé is.

Másrészt pedig szimpla önsajnálat, sajnáltatás. Ha valaki koszos, elhanyagolt, büdös, akkor nyílván csóró is - ezzel az előítélettel pedig alaposan vissza lehet élni.

2011. nov. 21. 20:05
 7/19 A kérdező kommentje:
Nekem is inkább lányok/nők körében vannak igénytelen ismerőseim. Teljesen igazatok van, a mai lányok nagyon nem tudnak semmit, én 18 éves vagyok de szinte már kinevetnek mikor azt mondom, hogy én főztem az ebédet/vacsorát ami nem porlevesből és sültkrumpliból állt.Én adok magamra, de nem csak a külsőmre. Szeretem ha a szobám is rendben van, és ha anya sokáig dolgozik kitakarítok(ezen is nevettek már..) elmosogatok stb. Szerintem ez lenne a természetes
2011. nov. 21. 20:09
 8/19 A kérdező kommentje:
Anyukám orvosi rendelőben asszisztens nő és mesélt dolgokat(persze nem név szerint), hogy jönnek a nők vizsgálatra és amikor le kell vetkőzni koszos a fehérneműjük, a melltartójuk pántja fehér helyett már szürkés-fekete a kosztól, szájszag, lábszag, zsíros haj és még sorolhatnám. A pasik körében nem mesélt ennyi durvaságról
2011. nov. 21. 20:11
 9/19 anonim ***** válasza:
58%

Hűha...! általánossá teszed azt, ami egyes jelenség, és közben kiemeld magad, mint kivételt, és magadhoz akarsz mérni másokat? Ez gáz! Egyrészt nem szabad magadhoz mérni másokat, mert nem te vagy az etalon, másrészt nem minden nő ilyen, és nem csak a nők ilyenek, hamradrészt ki vagy te, hogy megmondd, kinek milyennek kéne lennie?

Ha anyuka orvosi rendelőben dolgzik ÉS otthon panaszkodik ilyen esetekről, akkor ő maga nemigen való arra a pályára, ahol van. Egy orvosnak, egy orvosi személyzetnek nem az a dolga, hogy kritizálja a beteg szagát, ruházatát, mosdási szokásait, hanem az, hogy a testi-lelki bajaira gyógyírt adjon.

Nem elítélni, ítélkezni, hanem elfogadni.

2011. nov. 21. 20:28
 10/19 A kérdező kommentje:
Te meg ne mondd itt meg, hogy az édesanyám milyen pályára való és mire nem!Csak közbe jött a téma mert az egyik közeli ismerősünkkel is ez a gond, és ő is megjegyezte hogy igen sajnos ott is.. És nem összehasonlítani akartam, csak az egyik válaszoló leírta én meg helyeseltem.. Ha félreértetted sajnálom.
2011. nov. 21. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!