Az igénytelenség miért lett ennyire nagy szocprobléma manapság?
Ez engem is érdekelne fel nem fogom hogy képes valaki koszfészkben élni,lakni,és nem azt mondom hogy állandóan takarítson valaki,lógjon a pórszívón,de basszus hetekig ne álljon már a mosatlan,a fürdőkádban ne nőljön ingovány,ne legyen valakinek szaga ,az oké ha melózik és megizzad,de van aki nem is tisztálkodik utána,csak befújja magát,és olyan lesz a szag,mint egy cickánynak.
Alap igénye legyen már az embereknek.Bekéne újra vezetni a háztartástant a suliba mert a lányok sminkelni nagyon tudnak de főzni,vagy mosni varrni azt nem,és ismerek 20 felettit is aki eg teát nem tud megfőzni,mosni meg életébe nem mosott még.És sajnos sok esetben a nők igénytelenebbek.
Az is részben igaz lehet, hogy sokan ezen is spórolnak már...
Amúgy az előttem szólónak írom, hogy van még háztartástan, én is 20 vagyok, nekünk is volt, csak az oktatása éppen olyan... Tökéletesen megtanítottak hímezni, de ha a sulis tananyagon múlna nem tudnám mi az a rántás...
Igazad van, az igénytelenség az gáz. De tudni kell azt is ahhez, hogy nem elég az igénytelenséghez a szimpla szegénység, és nem is magyarázat rá. Pl. a mély (klinikai) depresszió egyik jele, meg egy rakás másik pszichés problémáé is.
Másrészt pedig szimpla önsajnálat, sajnáltatás. Ha valaki koszos, elhanyagolt, büdös, akkor nyílván csóró is - ezzel az előítélettel pedig alaposan vissza lehet élni.
Hűha...! általánossá teszed azt, ami egyes jelenség, és közben kiemeld magad, mint kivételt, és magadhoz akarsz mérni másokat? Ez gáz! Egyrészt nem szabad magadhoz mérni másokat, mert nem te vagy az etalon, másrészt nem minden nő ilyen, és nem csak a nők ilyenek, hamradrészt ki vagy te, hogy megmondd, kinek milyennek kéne lennie?
Ha anyuka orvosi rendelőben dolgzik ÉS otthon panaszkodik ilyen esetekről, akkor ő maga nemigen való arra a pályára, ahol van. Egy orvosnak, egy orvosi személyzetnek nem az a dolga, hogy kritizálja a beteg szagát, ruházatát, mosdási szokásait, hanem az, hogy a testi-lelki bajaira gyógyírt adjon.
Nem elítélni, ítélkezni, hanem elfogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!