Az oroszoknak mi a véleményük rólunk, magyarokról?
Alapvetően a fiatalabb (értsd: 30 alatti) nemzedék azt sem tudja, hol van Magyarország. Tényleg nem, elsőkézből mondhatom, mert egy darabig éltem Oroszországban, mozogtam a köreikben eleget. Miután nem tudnak semmit, nagyon érdeklődő a többségük: kíváncsiak, hol van Mo., mi a fővárosa, milyenek az emberek, milyen vallásúak vagyunk, milyen nevezetességeink vannak, de nagyjából ennyi.
Az idősebbek az iskolában mind tanultak Magyarországról, meg a szockó időkben megjelent egy csomó útikönyv. Akkoriban Magyarország már "félig Nyugat"-nak számított, sok orosz ölni tudott volna egy balatoni nyaralásért... A még idősebbek közül sokan jártak is Mo.-n, mint a Felszabadító Vörös Hadsereg hősies katonái. Ők általában a háború alatti Mo.-t ismerik, arra emlékeznek, és érdeklődve hallgatják a híreket, nézegetik a képeket.
A véleményük általában inkább pozitív, de azért érezni benne egy kis lenézést, ami a gyarmatbirodalom népeinek jár. A fiatalabbak, ha mesélsz nekik a háború utáni magyar helyzetről, rögtön konstatálják, hogy kábé olyan nép vagyunk, mint a kaukázusiak vagy a közép-ázsiaiak: meghódított, alacsonyabb kultúrájú gyarmatnép, akik az oroszoknak köszönhetik az összes fejlődést. Ekkor már érezni egy kis lenézést a szavaikban. Ettől függetlenül jófejek maradnak, csak éreztetik, hogy egy oroszhoz képest senki vagy, főleg, ha nem beszéled tökéletesen és akcentusmentesen az oroszt.
Hát, nekem ilyen tapasztalataim vannak...
LOL
kb 60 évig tartottak
minket megszállás alatt
és azt se tudják hol van az országunk
"alacsonyabb kultúrájú gyarmatnép, akik az oroszoknak köszönhetik az összes fejlődést"
szerintem nem
egoista oroszok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!