Hogy lehetek "előkelőbb"?
Furcsán hangzik a kérdés, nem sznob szeretnék lenni, csak olyan igazi, finom hölgy :) Hogy fogjak hozzá? Külső-belső egyaránt érdekelne.
Köszönöm a válaszokat!
19/L
Öltözz nőiesen: magassarkú, nőies kabát, válltáska, nőcis felsők.
Smink, ha eddig nem használtál. Nem kell egy tonna smink, de egy kis szájfény, szempillafesték és pirosító csodákra képes.
A hajad és a körmöd legyen mindig ápolt.
Kerüld a csúnya beszédet, a görnyedt testtartást...ezeket tudnám tanácsolni.
Tanulj meg franciául.
És a magyart is francia akcentussal beszéld.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Mit értesz az alatt, hogy egyikük se legyen "trendi" ember? Például kiket gondoltál példaképnek? :)
A kérdésedet köszönöm, mert teljesen jogos. Bővebb kifejtés nélkül érthetetlen, mire is gondolok.
Tudod - engem borzasztanak a mai "trendek". A tárgyak, dolgok, javak, a fiatalság, - mint egyedül és önmagában elfogadható állapot, - a "verseny", a "siker", a közismertség fétisizálása. Lihegő, szánalomra méltó "igyekvés" ez: ürességet, görcsöt, félelmet érzek benne. Az ember rettegését saját magától..a saját jövőjétől.
Döbbenetes, ahogy - mindennek a jegyében - uralkodik a média a véleményeken. "Modelleket" állít a köz elé..előkapja a semmiből a semmit érő embert - és félistenné emeli; aztán, - ha már nincs benne "pénz", - ejti egy pillanat alatt. Ilyen értelemben kérlek, te soha ne légy "trendi". Válassz olyan példát, amely stílusában, emberségében, belső tartalmában maradandó.
A finomság, "előkelőség" nem feltétlenül azt jelenti, hogy arisztokrata leszármazott az azt hordozó ember. Családi háttér jó, ha van - ezt írtam is, - de nagy múltú, szellemileg igényes kis- és nagypolgári, sőt parasztcsaládokból is származtak olyan emberek, akikre ráillettek a hívatkozott jelzők. Gondolj Szabó Magdára, a debreceni polgár irónőre, az operaénekes Tokodi Ilonára, a Tv-s műsorvezető Endrei Juditra (jaj, te már őt talán nem is láttad!)..na szóval, hasonlókra. Az igazi finomság mindenekelőtt műveltséget tételez..azután határozottsággal párosult visszafogottságot, biztos ízlést minden - emberekkel kapcsolatos - megnyilatkozásban - és persze ennek megfelelő külső képet: a személyiségünknek megfelelően megválasztott stílust, harmonikusan összehangolt szineket, belső derűt..annak a sugárzását, hogy "magabiztos vagyok és szerény, - mert nekem van mire!". Sok mindent lehetne még mondani, de ilyenekre gondoltam az anti-trendiséggel.
Örülök annak, hogy egy fiatal lányban felmerül az igény, hogy finom ember - nőnemű lévén: finom hölgy - legyen. Biztos, hogy alkalmas is leszel rá, ha tudatosan "érleled" magad. Első lépésben - megalapozásul - szerezz időtálló műveltséget. A többi jön magától, meg fogod látni. Én szurkolok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!