Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mért van az, hogy sötét haj-...

Mért van az, hogy sötét haj- szemszínű embereket hamarabb meg megbízhatatlannak/tolvajnak tartják mint a világos hajú/világos szeműeket?

Figyelt kérdés
2011. nov. 14. 14:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ez egyáltalán nem igaz! Sőt még az sem,hogy a filmekben a sötét hajú,szemű emberek a gonoszok!Pl Dolf Rundgen szinte mindig a rosszat játssza,de még 100 ilyet tudnék mondani.
2011. nov. 14. 15:27
 12/18 Antimod ***** válasza:

"a filmekben a sötét hajú,szemű emberek a gonoszok"

Nagy átlagban de.

2011. nov. 14. 15:29
 13/18 anonim ***** válasza:
14:52 voltam. Most eszembe jutott két film, amiben nagyon is szőke volt a negatív figura, kimondottan ijesztő. Az egyik, egy nagyon régi film, az Óvakodj a törpétől, a másik a Született feleségekben az az epizód, amikor volt Susan-nak az a nagyon szőke pasija, aki elvitte a kisfiát a hegyekbe azzal a szándékkal, hogy megölje. (off: sajnos nem tudom mi lett aztán) no de az a pasi tényleg nagyon ellenszenves volt, és olyan kese, hogy még...
2011. nov. 14. 15:42
 14/18 anonim ***** válasza:
Dolf Lundgren :) így a helyes.2-vel ezelőtti vagyok.
2011. nov. 14. 16:14
 15/18 anonim ***** válasza:
Egyszer a filmes hatások, másodszor meg azért, mert a kriminálisabbnak titulált rasszoknak mind jellemvonása a sötét szőrzet. Például te kinek adnár szívesebben a kezébe a pénztárcád? Egy ősgermán magas szőke kékszemű embernek, vagy egy marcona arcú kreolbőrű gyapjas feketehajú valakinek? Ezek olyan előítéletek, amik valamennyire minden emberben megvannak, csak van aki letagadja.
2011. nov. 14. 18:22
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. nov. 14. 19:59
 17/18 anonim ***** válasza:
Nálam ez pont fordítva van, szimpatikusabbak a barna szemű és hajú emberek, nem is tudom miért,talàn mert a mesékben a királylányoknak szőke hajuk volt, meg az angyalok is szőkék,de én fekete hajú voltam és talàn irigy is. A kék szem pedig nekem túl rideg.
2011. nov. 14. 23:01
 18/18 A kérdező kommentje:
Utolsónak: egyébként ez velem is így van.
2011. nov. 17. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!