Külföldön élők milyen a viszonyotok a magyar kollégákkal és emberekkel? Igaz hogy jobb őket elkerülni?
tegnap 16:40.nek
Egyáltalán nem természetes az,hogy rögtön azt kérdezzük a másiktól,hogy hol dolgozik,mennyit keres,hol lakik stb.
Ha nekem valaki így kezdi az ismerkedést az előttem el is vágta magát..Nem titok,de nem az első találkozásnál kell ezeket feltenni..Én is jó ideje élek külföldön,és néha összefutok magyarokkal.Sokszor úgy jönnek oda,hogy "bocsi,de hallottuk hogy magyarul beszéltek,és úgy örültünk neki" Ilyenkor tényleg jól elbeszélget az ember pár percig.Többnyire az otthoni hírek jönnek szóba,meg hogy éppen mit csinál az ember..(megyünk boltba,búcsúba stb)Vannak magyarok akikkel az utcán ismerkedtem meg,bár nem tartjuk a kapcsolatot,de ha összefutunk akkor széles vigyorral üdvözöljük egymást.
Magyar társaságba nem járunk,mert csúnyán átvágtak,kihasználtak minket(na igen,mert nagyon naiv voltam,és fel se tételeztem,hogy pont egy honfitársunk fog becsapni)Mi azóta óvatosak vagyunk,és inkább kerüljük őket.
Egyébként 1 magyar kolléganőm van aki irigy,rosszindulatú,gonosz,pletykás,és kitúr mindenkit akit lehet,de valamiért engem kedvel,és nem velem tol ki,hanem az összes többi külföldivel..
(8 éve Angliában)
Nem ugy ertem ,hogy talalkozok egy magyarral es lerohanom a kerdeseimmel ,azt gondoltam ez egyertelmu. Egy este alatt elhangoznak ezek a kerdesek ,ahol en elek.
A magyarok sokszor elhallgatnak,ha magyar beszedet hallanak.Tapasztalat. Nagyon sok magyart ismertem meg es tartottam a kapcsolatot.
ezt a leginkább azok szokták hangoztatni, akik rosszindulatúak, ezért nem állnak velük szóba, aztán persze azt hiszik, hogy azért, mert a másik lenézi, stb...
nekem soha nem volt gondom, hárman jöttünk ki (azaz, nem ismertük egymást, hanem egy helyre, egy ügynökség által). nem igazán volt gondunk egymással. legalábbis, munkaügyileg nem. (együtt laktunk, ott volt némi, de nem vészes.) azóta nem volt egy darab magyar munkatársam se, barátaim vannak, és nem, nem fordulok el, ha az utcán magyar szót hallok. de az itt nem igazán fordul elő, mondjuk. de míg lejjebb laktam, ahol sok magyar volt, nem fordultam el, sőt, odamentem. és hozzám is. hülyeség ez, mondom, azok terjesztik, akik rosszindulatúak. amúgy meg, miért kell azt hinni, hogy a külföldiek meg mind mintapéldányok, és köztük nincs kétszínű, stb.? ki nem állhatom ezt a hozzáállást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!