Beképzelt sznobok? Semmi magyarságtudat?
Egy bizonyos oldalon, egy bizonyos ismerősöm és az ő ismerőse közti párbeszéd:
'b@szkki, meg lettem verve' itt csomó röhögő fej....hát nagyon megverhették, ha röhög rajt, na mindegy.
majd kifejtik, hogy bp milyen 'undorító' és hogy külföldre szeretnének majd menni egyetem után. majd a jobbikot említik, hogy bizony kell ide. eddig oké, értem, megértem, bár túlzás, kisarkított vélemények.
De, ez kivágta nálam biztosítékot:
'tisztán látszik, hogy miért nem olyan meglepő, hogy az értelmiségi és képzett, tanult emberek miért menekülnek ebből az országból!'
ez akkora hülyeség...nem csak a képzettek menekülnek...a képzetlenek sem szeretik, ha sz@rakodnak velük. jah és munka nincs vagy ha mégis, akkor alig fizetnek és ez a tisztességes, középvégzettégűeket sokkal kellemetlenebbül érinti, mint őnagyságáékat. persze miattuk vinnyognak a vezetők, mert rájuk többet költ az állambácsi. a környezetemben sokkal kevesebb diplomás akar külföldre menni, mint szakács, pincér vagy egyszerű gyári munkás. nekik tényleg a megélhetésért kell küzdeni. az utcai verekedés vagy verés, elkerülhető, a probléma elől nem elfutni, hanem megküzdeni kell/ene, akár fizikai értelemben is. A cigányokon rendkívül egyszerűen ki lehet igazodni, hiszen egyszerű, ösztönös emberek. egy kis emberismeretet is tanulni kéne, azokon a nagy egyetemeken, mert így tényleg pazarol az állam...
persze azt beléjük nevelik, hogy felsőbb kasztnak tartsák magukat, mert egy adott területen szélesebb a tudásuk, de asztalosmunkához ugyanúgy hülyék, mint egy asztalos a közgazdaságtanhoz....ettől nem érnek többet, sőt emberileg talán keveebbet.
bocs...az alkohol megeresztette a nyelvem...
Inkább te vagy sznob.. Mire vágsz fel ennyire?
Ha valaki szakács, pincér, egyéb munkás, akkor már nem fér a "képzett" kategóriába?
Amit írtak, annyit jelent csak, hogy akinek van szaktudása (=nagyobb esélye arra, hogy állást találjon), az megpróbálja. Furcsa dolog, de külföldi álláshirdetéseknél is szoktak kérni képzettséget, szakmai tapasztalatot.
Miért kell ebbe ilyen felsőkasztos hülyeségeket belemagyaráznod?
Apró darabokra.
(Bocs, csak vicceltem.)
"értelmiségi és képzett, tanult" - én úgy értelmezem, hogy mindhárom feltétel teljesül, azoknál, akikről ők beszélnek
és ebbe nem fér bele mondjuk, ha 'csak' érettségije van valakinek vagy "csak" egy középiskolai/okj végzettsége
bár úgy is értelmezhető, ahogy te tetted, de személyesen ismerem az egyiküket, nagyon hosszú ideje és finom kifejezés, hogy büszke arra, hogy ő 'értelmiségi és képzett, tanult' lesz
"Nincs-e elég sebed, oh népem, ami fáj,
Hogy elszéledsz, mint pásztor nélküli nyáj...?
Itthon még nemzet vagy, bár gyászba öltözött:
Koldus földönfutó más nemzetek között.
S te mit mivelsz? Mi sors kiséri életed?
Megadta a remény, mivel kecsegtetett?
Ha hallanád szavam, tudom mit érzenél:
Szivet cseréljen az, aki hazát cserél!"
(Tompa Mihály
Levél egy kibujdosott barátom után,részlet)
Írt már hasonlót valamelyik válaszoló, de én is hasonló véleményen vagyok. Rövid az ember élete, éppen ezért mindenki a lehető legjobban akarja leélni ezt a kis időt. Ha ezt külföldön akarja/tudja megvalósítani, akkor hagy menjen, ő dolga.
"A cigányokon rendkívül egyszerűen ki lehet igazodni"
Bizony ám. Egyik pillanatban tesvír, haver vagy, két perc múlva lehet, hogy kés áll ki a hátadból. Ugyanattól az illetőtől.
Kevesebbet igyál, és inkább tájékozódj a nagy magyarországi valóságról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!