Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Beképzelt sznobok? Semmi...

Beképzelt sznobok? Semmi magyarságtudat?

Figyelt kérdés

Egy bizonyos oldalon, egy bizonyos ismerősöm és az ő ismerőse közti párbeszéd:

'b@szkki, meg lettem verve' itt csomó röhögő fej....hát nagyon megverhették, ha röhög rajt, na mindegy.

majd kifejtik, hogy bp milyen 'undorító' és hogy külföldre szeretnének majd menni egyetem után. majd a jobbikot említik, hogy bizony kell ide. eddig oké, értem, megértem, bár túlzás, kisarkított vélemények.

De, ez kivágta nálam biztosítékot:

'tisztán látszik, hogy miért nem olyan meglepő, hogy az értelmiségi és képzett, tanult emberek miért menekülnek ebből az országból!'

ez akkora hülyeség...nem csak a képzettek menekülnek...a képzetlenek sem szeretik, ha sz@rakodnak velük. jah és munka nincs vagy ha mégis, akkor alig fizetnek és ez a tisztességes, középvégzettégűeket sokkal kellemetlenebbül érinti, mint őnagyságáékat. persze miattuk vinnyognak a vezetők, mert rájuk többet költ az állambácsi. a környezetemben sokkal kevesebb diplomás akar külföldre menni, mint szakács, pincér vagy egyszerű gyári munkás. nekik tényleg a megélhetésért kell küzdeni. az utcai verekedés vagy verés, elkerülhető, a probléma elől nem elfutni, hanem megküzdeni kell/ene, akár fizikai értelemben is. A cigányokon rendkívül egyszerűen ki lehet igazodni, hiszen egyszerű, ösztönös emberek. egy kis emberismeretet is tanulni kéne, azokon a nagy egyetemeken, mert így tényleg pazarol az állam...

persze azt beléjük nevelik, hogy felsőbb kasztnak tartsák magukat, mert egy adott területen szélesebb a tudásuk, de asztalosmunkához ugyanúgy hülyék, mint egy asztalos a közgazdaságtanhoz....ettől nem érnek többet, sőt emberileg talán keveebbet.

bocs...az alkohol megeresztette a nyelvem...

2011. okt. 7. 01:15
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
és ezért még nem kell emigrálni :D
2011. okt. 7. 03:20
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Inkább te vagy sznob.. Mire vágsz fel ennyire?

Ha valaki szakács, pincér, egyéb munkás, akkor már nem fér a "képzett" kategóriába?

Amit írtak, annyit jelent csak, hogy akinek van szaktudása (=nagyobb esélye arra, hogy állást találjon), az megpróbálja. Furcsa dolog, de külföldi álláshirdetéseknél is szoktak kérni képzettséget, szakmai tapasztalatot.

Miért kell ebbe ilyen felsőkasztos hülyeségeket belemagyaráznod?

2011. okt. 7. 03:23
 13/21 anonim ***** válasza:
79%
Milyen utcai verekedésről beszélsz? Hol élsz te? Életemben nem láttam utcai verekedést.
2011. okt. 7. 03:26
 14/21 A kérdező kommentje:

Apró darabokra.

(Bocs, csak vicceltem.)

"értelmiségi és képzett, tanult" - én úgy értelmezem, hogy mindhárom feltétel teljesül, azoknál, akikről ők beszélnek

és ebbe nem fér bele mondjuk, ha 'csak' érettségije van valakinek vagy "csak" egy középiskolai/okj végzettsége

bár úgy is értelmezhető, ahogy te tetted, de személyesen ismerem az egyiküket, nagyon hosszú ideje és finom kifejezés, hogy büszke arra, hogy ő 'értelmiségi és képzett, tanult' lesz

2011. okt. 7. 03:52
 15/21 anonim ***** válasza:
93%
Senki sem lesz "értelmiségi" csak attól, hogy van egy diplomája. Az ugyanis nem diplomafüggő! Kasztrendszer van a köbön, Magyarországon legalábbis!
2011. okt. 7. 05:50
 16/21 anonim ***** válasza:
66%

"Nincs-e elég sebed, oh népem, ami fáj,

Hogy elszéledsz, mint pásztor nélküli nyáj...?

Itthon még nemzet vagy, bár gyászba öltözött:

Koldus földönfutó más nemzetek között.

S te mit mivelsz? Mi sors kiséri életed?

Megadta a remény, mivel kecsegtetett?

Ha hallanád szavam, tudom mit érzenél:

Szivet cseréljen az, aki hazát cserél!"

(Tompa Mihály

Levél egy kibujdosott barátom után,részlet)

2011. okt. 7. 07:35
 17/21 anonim ***** válasza:
80%
Magyarság tudatból nem lehet a gyereknek kenyeret adni! Ha nem tudod tisztességesen eltartani,felnevelni a gyerekedet,ő még annyira sem fogja tudni eltartani az unokáidat! Akkor hogyan nézel a szemükbe? Nem fog furdalni a lelkiismereted,hogy hazafiságból itthon maradtál nyomorogni,ha volt lehetőséged külföldön jobb életet teremteni nekik?
2011. okt. 7. 07:48
 18/21 anonim ***** válasza:
82%
Nem. "Magyarnak lenni nehéz, de nem lehetetlen." (Széchenyi István"
2011. okt. 7. 10:09
 19/21 anonim ***** válasza:
*)
2011. okt. 7. 10:09
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Írt már hasonlót valamelyik válaszoló, de én is hasonló véleményen vagyok. Rövid az ember élete, éppen ezért mindenki a lehető legjobban akarja leélni ezt a kis időt. Ha ezt külföldön akarja/tudja megvalósítani, akkor hagy menjen, ő dolga.

"A cigányokon rendkívül egyszerűen ki lehet igazodni"

Bizony ám. Egyik pillanatban tesvír, haver vagy, két perc múlva lehet, hogy kés áll ki a hátadból. Ugyanattól az illetőtől.

Kevesebbet igyál, és inkább tájékozódj a nagy magyarországi valóságról.

2011. okt. 7. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!