Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van ennyi szánalmas ember?

Miért van ennyi szánalmas ember?

Figyelt kérdés

Miért van az hogy ha pl. egy családanya el van hízva akkor alapból elkezdi őt mindenki védeni? Már akkor amikor mé ga kérdező semmit se írt az étkezési szokásairól, lehet hogy lusta is, stb. A szexet se kívánja, erre jön a válasz hogy az se baj (érdekes amikor gyereket kell csinálni akkor kívánja, mi?).

DE A CSÚCS általában az amikor ezek a családanyák elkezdik a gyerekre áttolni a felelősséget azért mert ők nem elégedettek a külsejükkel, mert el vannak hízva mondván "mellette nincs időm, energiám stb.". Inkább arról van szó hogy ők maguk nem képesek annyira a sarkukra állni hogy átpasszolják egy órára naponta a nagyinak vagy a férjnek vagy egy jó barátnőnek.

Szóval miért kell az ilyeneket védenie sokaknak miközben nyilvánvaló hogy mentegetőzés az egész?

2011. okt. 6. 15:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
A szerelmed egy nős pasi, akinek elhízott a neje, de mégsem akar elválni?
2011. okt. 6. 15:57
 12/25 anonim ***** válasza:
88%

Kedves Kérdező! TE hogy viselnéd, ha rendszeresen passzolgatnának a nagyinak meg vadidegennek (barátnő)? Egyrészt jönnél, hogy téged mindig elráztak a szüleid, nem is szeretnek, másrészt meg szerinted a nagyinak, a barátnőnek és a férjnek mennyivel van több ideje, mint az anyának? Nem azért szülünk gyereket (már aki szül), hogy másra bízzuk, nekünk kell felnevelni (természetesen az apával - ideális esetben), és nem várhatjuk el senkitől, hogy besegítsen. Elfogadhatjuk a segítséget, de nem élhetünk vissza a jó szándékkal.

Arról is megfeledkezel, hogy a gyereket a nagyihoz elszállítatni és érte menni is időbe kerül. Tehát az 1 óra torna nem 1 óra torna, hanem 1 óra torna, és 1 óra utazás, ha még beszélgetsz is a nagyival, akkor már egyből 2 és fél, 3 óra. A gyereknek közben vacsora és fekvés kell (attól függően, hány éves, mert a gyerekek nem 15 évesen születnek).

Közben nem árt, ha a férjednek is tolsz valami vacsorát, mert egész nap dolgozott, és a magyar családmodell általában még mindig az, hogy a nő látja el a családot (főleg az idősebb korosztályban). Mellette viszont lehúzza a napi 8 óráját a munkahelyén, beugrik vásárolni, összedob egy vacsorát, elmosogat, és mikor 8-9 körül végez, akkor igaz, szívesebben dől le a tv elé, mint hogy még tornázzon egyet, mert érthető módon fáradt.

Neked hányszor jutott eszedbe gyerekként (mert mint mondtam, nem 15 évesen születünk, de még csak nem is 18!) azt mondatni anyukádnak, hogy anya, én most elintézem a bevásárlást és csinálok kaját, te pedig foglalkozz egy kicsit magaddal? Mert nekem egyszer sem!!! És azt kell mondjam, hogy ez az általános, és ez a normális, amikor 3-4-5-10 éves vagy. Még tizenévesen is ritka, hogy segít a gyerek. Hogy önként segít, az meg még ritkább.

De ha van javaslatod, hogy lehet mindent megoldani a fentiek közül, akkor nagyon sok nő örömmel fog hallgatni téged.

2011. okt. 6. 15:58
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 1 éves gyerekem van és odafigyelek, de most komolyan, ha valaki elhízik eszembe sincs kritizálni. Az ő dolga, a házaséletük meg mégúgy se érdekel. Valaki ilyen, valaki olyan, de szánalmasnak nevezni azt, aki nem fújj az elhízott anyákra, na az gáz.
2011. okt. 6. 16:00
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

hm...ettől senki nem lesz szánalmas,majd ha szülsz egy gyereket megérted.

Én a terhesség alatt híztam 11kilót,most rajtam van 10,így vagyok 57(pont normális:) de nem mindenki kezdi csontsoványan a terhességet)a szoptatás alatt általában nem fogy a nő,hanem tartja asúlyát,v hízik (szóval,lehet hogy ezmiatt 'kövér'. akkor még sportolni sem lehet intenzíven. de azt hiszem,hogy a gyerekem egészségesen fejlődjön és anyatejen, meghozom ezt az áldozatot,hogy 1évig 'kövér' vagyok :-D

A férjem megérti,sőt így tetszek neki, de állítom,hogy aki túlsúlyos maradt a terhesség után,annak a férje pont így érez,mint az enyém.

2011. okt. 6. 16:02
 15/25 anonim ***** válasza:
15%
Mert túl liberális a világ. A csúnyát nem nevezheted csúnyának, a meleget b@zinak, a kövéret dagadtnak. Különben megbántod a kis érzékeny lelki világukat és rögtön kirekesztő vagy. Atomot a világnak, igazad van!
2011. okt. 6. 16:04
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

*feleség sportolni valamit, akár a férjjel közösen. Sőt ha már itt tartunk és a gyerek elég nagy elmehetne az egész család nem?

A te szüleid sportoltak együtt, és miért nem? Az enyémek nem. Dolgoztak. A munka után neveltek minket (házi feladat, közös tanulás), főztek, mostak, takarítottak, kapáltak a kiskertünkben.

Remélem, azt meg nem gondolod, hogy hetente egyszer szombat délután együtt sportolni, az már elég a lefogyáshoz. Legalább hetente 3-szor kellene intenzíven edzeni, megfelelő diétával, ami nem egyenlő azzal, hogy valaki nem eszik vagy keveset eszik. Te megennéd a diétás kaját, hogy ne kelljen külön főznie?

2011. okt. 6. 16:06
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan ez a lényeg. Intenzíven , egy rendszeres állandó sportolást nem lehet kialakítani egy vagy ha kettő van akkor két gyerek mellett nem lehet. Ha valakinek sokat kell fogynia, akkor elengedhetetlen a rendszeres sportolás.

De 1-2 gyerek mellett ezt nem lehet úgy kivitelezni, hogy jó eredménye is legyen.

2011. okt. 6. 16:07
 18/25 A kérdező kommentje:

Első 15:54

"A szánalmasság soha nem ott kezdődik amikor valaki el van hízva, vagy le van soványodva!

Inkább ott kezdődik, amikor valaki nem képes elfogadni a másikat olyannak amilyen és lépten-nyomon másokat próbál megszégyeníteni, eltaposni a saját fösvénysége beigazolására!"

És ott amikor valaki magát nem tudja elfogadni de szépítgetné a dolgot ezerrel, mutogatna másra hogy "ő meg ő tehet róla".

Első 15:56

"Az egy dolog, hogy a családanya el van hízva. És miért? mert gyereket szült."

Ez teljesen érthető. Senkitől nem lehet elvárni hogy csúcsformában legyen X hónapos terhesen.

"Gének is meghatározzák mennyire hízik el valaki, még akkor is ha odafigyel."

De azt nem határozzák meg hogy képes e lefogyni valaki.

"És ki foglalkozik többet a gyerekkel? Biztos nem az apa, aki mindenre oda tud figyelni a külsejétől kezdve szinte mindenre. Az anya meg a gyereket neveli hosszú ideig. Ilyenkor általában mindenről le kell mondania. Az akinek nincs gyereke annak fogalma sincs erről mi mindenről le kell mondania. És mi van ha vissza is megy dolgozni? Még kevesebb ideje marad önmagára is. "

Jaj szegény, annyi mindenről le kell mondania miközben sarkára állhatna és odamehetne a férjéhez: "Figyelj ide! Azt akarod hogy olyan jól nézzek ki mint korábban? Akkor itt a gyerek, vigyázz rá amíg elmegyek futni! Valamit valamiért!" És senki ne mondja hogy ettől a napi egy órától lelki törést szenvedne a gyerek, főleg ha az apjával/bármelyik közeli rokonnal lehet közben akit amúgy nem lát annyit mint az anyját.

"Szóval ahelyett, hogy a lánya szapulja, hogy ilyen meg olyan tehén inkább segítene neki, szépen rávezetni, hogy hogyan kéne változtatni az életmódján"

Inkább a delikvensnek kéne segítséget kérnie ha már érzi hogy ez így nem jó neki.

Második 15:56

"Meg sem fordul a fejedben, kedves kérdező, hogy nem mindenki olyan felszínes, mint te? Miért tartozik neked magyarázattal egy kövér ember? Ki vagy te, hogy megítéld, mi a helyes életforma? Talán az elhízott családanyának fontosabb a gyerekével lennie, nevelni, szeretni őt, gondoskodni a családjáról, mint egy konditeremben gyötörnie magát, hogy megfeleljen egy ostoba ideálnak?"

WOW, felszínes vagyok miközben te ítélsz meg engem pár sor alapján...

Ostoba ideál pedig az mikor: 1. másoknak akar megfelelni és ezért fogyózik 2. és most erről van szó: lustaságból nem akar fogyni és ezért a felelősséget még át is hárítja másokra. Mindkettő egyformán sz@r.

2011. okt. 6. 16:10
 19/25 A kérdező kommentje:

15:57

"A szerelmed egy nős pasi, akinek elhízott a neje, de mégsem akar elválni?"

Nem talált.

15:58

Olvasd el amit írtam az előző kommentemben arról hogy nem okoz lelki törést a gyereknek ha nem csak az anyjával van összenőve.

"Közben nem árt, ha a férjednek is tolsz valami vacsorát, mert egész nap dolgozott, és a magyar családmodell általában még mindig az, hogy a nő látja el a családot (főleg az idősebb korosztályban)."

Biztos vagyok benne hogy a férjnek az se ártana ha ő maga csinálná meg a vacsorát (ahogy írtam korábban: ha azt akarja hogy jól nézz ki akkor muszáj lesz neki segítenie mindenben). A családmodell meg csak egy dolog, ha nem érzi jól magát benne az egyik fél.

"Még tizenévesen is ritka, hogy segít a gyerek. Hogy önként segít, az meg még ritkább. " Hát ha ilyennek nevelik...

"De ha van javaslatod, hogy lehet mindent megoldani a fentiek közül, akkor nagyon sok nő örömmel fog hallgatni téged."

Merj segítséget kérni: "Figyelj ide! Azt akarod hogy olyan jól nézzek ki mint korábban? Akkor itt a gyerek, vigyázz rá amíg elmegyek futni/csináld meg a vacsorádat magad! Valamit valamiért!"

16:02

"A férjem megérti,sőt így tetszek neki, de állítom,hogy aki túlsúlyos maradt a terhesség után,annak a férje pont így érez,mint az enyém."

Te szerencsés vagy mert így is elfogad téged. De szerintem te se látsz bele minden férj fejébe. Sokan vannak akiknek nem tetszik de már szóba se hozzák a testi változásokat, mert azt gondolják hogy "minek? úgyis csak megsértődik".

16:07

"Intenzíven , egy rendszeres állandó sportolást nem lehet kialakítani egy vagy ha kettő van akkor két gyerek mellett nem lehet. Ha valakinek sokat kell fogynia, akkor elengedhetetlen a rendszeres sportolás.

De 1-2 gyerek mellett ezt nem lehet úgy kivitelezni, hogy jó eredménye is legyen."

Biztos van valaki aki tudna vigyázni rájuk, nagymama, nagypapa, nénike, barátnő stb. Ráadásul sokan hétköznap (is) szoktak szabadnaposok lenni (nem állandó beosztás esetén) amikor ugye a gyerek suliban/oviban van.

2011. okt. 6. 16:24
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

A környékünkön lakik egy egyedülálló édesanya,pont az a típus, aki szerinted lefogyhatna,de lustaságból nem teszi,ezért másokat hibáztat.

A férfi családjával nincs jóban (a csúnya válás után a szülők a fiuknak adtak igazat),rájuk nem számíthat.A saját szülei vidéken laknak.Nem ismer még senkit a környéken,hátrahagyta az eddigi életét,a barátait,hogy új életet kezdhessen egy másik városban.Egyedül foglalkozik a kisfiúval,dolgozik,vezeti a háztartást.

Milyen megoldást kínálnál a számára?Bébiszitterre láthatóan nincs pénze,hétvégén szabadnapos,nem hétköznap.Komolyan érdekelne a válaszod kedves kérdező,mert nem egy ilyen történetet hallani,illetve sokan ismernek ilyen helyzetben lévő 'dagadt' nőket.

2011. okt. 6. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!