Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy szegénység...

Miért mondják, hogy szegénység van itthon? Amikor annyi kocsi van az utakon mint soha azelőtt?

Figyelt kérdés

Külföldön dolgozom, régen voltam itthon, most hazalátogattam, hétfőn értem haza egy kisebb megyeszékhelyre. Hallgattam kint a híreket, hogy alig lehet megélni, még kajára se futja és érezhetően kisebb a forgalom, ezzel szemben én a dugóban ültem, ott ahol azelőtt soha... A híradások után azt vártam, hogy tényleg csökken az autók száma, de úgy látszik a 400 Forintos benzin még nem drága..

Most akkor csak a ferdítés megy, vagy mi van itthon?

2011. okt. 3. 22:18
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Az apámnak is van kocsija, de neki munkaeszköz, rengeteget ingázik, és szállításnál is fontos neki / a munkájához szükséges anyagok, kisgépek /.
2011. okt. 3. 23:49
 22/25 anonim ***** válasza:
Ne Budapesten keresd a szegényeket, gyere le ide Szabolcsba vagy Borsodba, és nézz szét akármelyik kisebb faluban... ismerek én is nem egy-két embert, a belüket kidolgozzák, hogy fenn tudják tartani azt a lakásnak nevezett putrit, amiben élnek. Van akire már rádől a ház, de nincs pénze felújítani, télen meg hogy miből fog fűteni, az jó kérdés...
2011. okt. 4. 08:29
 23/25 anonim ***** válasza:

" na de miért? havonta 1x járunk

haza, kettőnknek ez vonattal

összesen 10ezer"

Aha. Ez olyan aranyos, hogy nem akarsz 10 ezret vonatra költeni ezért költesz milliót autora. ;-)

Hány év alatt térül meg? Soha...

Nálunk hasonló a szitu egyébként mármint abban, hogy havi 1x vidék párommal. De kocsi nélkul egyelore. Persze majd szeretnénk ha nem tudjuk mire költeni a penzt... Én viszont nem akarom pénzügyileg magyarázni a magyarázhatatlant. Nyilvánvalóan nem éri meg, csak sokkal kényelmesebb.

2015. ápr. 8. 00:07
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetemisták történetéhez én azért hozzátenném, hogy egy autóba nemcsak benzin kell. Ott a kötelezőbiztosítás, casco (ha van), a súlyadó, a műszaki vizsga, néha gumicsere, olajcsere. Szinte a benzin a legkevesebb. Ha minden buszjegyet összeadogatsz és az általam felsoroltakkal hasonlítod össze akkor már nem olcsóbb annyival. És akkor még nem is beszéltünk róla, hogy nem parkolsz az utcán nagyvárosban mert nem lesz sokáig autód sajnos a mai világban
2015. ápr. 28. 20:28
 25/25 anonim ***** válasza:

" Az egyetemisták történetéhez én

azért hozzátenném, hogy egy autóba

nemcsak benzin kell."

#23-ban én is erre utaltam. A kényelem miatt persze tök jó és én is vágyom rá de ez a pénzügyi magyarázat hazugság.

Nekünk is minimum 10 ezer a vidéki út de még igy is olcsobb mint sajat kocsival.

2015. ápr. 28. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!