Szerintetek jó dolog lenne e kiirtani a gonosz embereket?
"Sokan vannak, akik élnek, pedig halált érdemelnének. És vannak, akik meghalnak, pedig életet érdemelnének. Nekik mit tudsz adni? Hát akkor ne siess úgy a halálos ítéletekkel. Hiszen még a legbölcsebbek se látják mindennek a végét."
J.R.R. Tolkien
Ha az a "valaki" felkerekedne és kivégezne mindenkit akit te felsoroltál kedves kérdező, akkor az a valaki is gyilkos lesz, akit meg kellene ölni, aztán azt is aki őt megölte, végül egy ember maradna, aki öngyi lenne?
Mi alapján döntöd el, hogy mi a rossz és mi a jó?
"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek."
Látom egy két kivétellel mindenki védi azokat az embereket akik a többit sanyargatják.
Meglepő eredmény. Erre nem számítottam.
Szóval szerintetek két jó szóval meggyőzhető az aki világ életében élősködött a társadalmon és rettegéssel/félelemmel tartotta távol magától az embereket. Pl: maffiózók. (-Nemfizetsz elásunk-) Győzzétek meg akkor őket mikor védelmi pénzért masíroznak be hozzád és hasonlók.
"De ti nem dönthetitek el ,hogy ők rosszak! Majd a szeretet szellemével megyőzitek őket. Vagy nem!
És senkit nem fog érdekelni hisz ti mondtátok. Nem csodálkozom hogy itt tart ez az ország. Nem is fog történni itt semmi változás hisz veleéjig romlott ez a társadalom. -(Tisztelet a kevés kivételnek)
Nem sajnállak titeket. De de most eldöntöttem magamba hogy ott használlak ki titeket ahol lehet. (Hisz nem dönthetitek el ki a gonosz) Úgyse tesztek semmit ellene.(még fejben sincs véleményetek) Akkor meg miért ne vegyem el ami a tietek?? Csalással vagy erővel.. Hisz megtehetem.. :P
Kedves kérdező!
Ha te kihasználsz engem, vagy megölsz engem akkor te mennyivel leszel jobb mint azok akiket gyűlölsz és ki akarsz írtani. Te ítélkezel azok felett akik rossz emberek, de te is ezt akarod művelni...
Gondolkozhatnál még egy kicsit a témán!
Minden jót!
Bocs, de a "velejéig romlott" társadalmat pont az jellemzi, hogy yvannak emberek akik a törvény felett állónak képzelik magukat. Mint például te.
Vindikálod magadnak a jogot,hogy eldöntsed ki hasznos és ki nem, kit kell megölni és kit nem. A "nép nevében"
Ezt hívják anarhiának.
És mivel sajnos a "nép" legnagyobb része önálló gondolkodásra képtelen, befolyásolható, tudással, ésszerű korlátokkal nem rendelkezik ezért az ilyesmiből még soha semmi jó nem alakult ki az elmúlt évezredekben.
Ha te ezt nem látod be,akkor sajnos neked is tudásbeli hiányosságaid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!