Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországon miért utálják...

Magyarországon miért utálják ennyire a cigányokat?

Figyelt kérdés
2011. szept. 28. 16:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
komolyan a cigányokat kéne közmunkára baszni, nem a diplomás embereket.
2011. szept. 28. 17:27
 12/23 anonim ***** válasza:
93%

,,Bulgáriában az elmúlt pár nap, a cigányok által előidézett, elkövetett eseményei (Schengen megtagadása és a „szórakozási bűnözés” címszó alatt elkövetett halálos gázolás) miatt egyre keményedik a helyzet. Míg tegnapelőtt „csak” Katunicában vonultak az emberek, tegnapra-mára már az egész országra kiterjedtek a cigányellenes felvonulások."

[link]

A világon mindenhol utálják őket, csak annyi a különbség, hogy a többi országban keményebben odavágnak nekik. Nálunk arany életük van, itt nem eshet bajuk, még egy ideig... Az igazat megvallva, már a kérdésed is abszurd. A magyarok 90%-a ha másban nem is, de a cigánykérdésben egyetértenek.

2011. szept. 28. 17:34
 13/23 anonim ***** válasza:
91%

A miértre nem válaszoltam. Ennek több oka van. Egyrészt aki ebben az országban él és tapasztalja, hogy mifélék ezek a cigányok, az tudja.

Másrészt ha leírnám, szépen megfogalmazva, akkor is törölnék. Magyarországon (a többi nyugati országhoz képest is) kegyetlenül durva liberális cenzúra folyik. Szólásszabadság csak egy viccfogalom hazánkban. Tehát inkább nem fárasztom magam.

2011. szept. 28. 17:53
 14/23 anonim ***** válasza:
92%

Napter:Kirázott a hideg is.....:S

Nem tudnak beilleszkedni,és sajnos ez maga után vonja a bűnözést is.Ha nem kellene átmennem az utca túloldalára,mikor jön velem szemben egy cigánybanda,nem kellene félnem,hogy meglopnak kirabolnak,megvernek,megkéselnek,semmi bajom nem lenne velük.(múltkor két cigány jött velem szembe,egyik megpörgette előttem a pillangókést-szerencsére csak keményf..szúskodás céljából,de simán a torkomnak is nyomhatta volna)Nem zavarna,hogy barnák,hogy cigányzenét hallgatnak,hogy sokuk igénytelen,vagy iskolázatlan.Nem szeretnék általánosítani,ezt leszögezem,a pusztán faji elítélést is primitív felfogásnak tartom,csak sajnos a tisztelet csak a kevés kivételnek jár,a fentebb említett okok miatt.

2011. szept. 28. 18:08
 15/23 anonim ***** válasza:
2011. szept. 28. 18:15
 16/23 anonim ***** válasza:
91%
Én személy szerint a rengeteg negatív tapasztalat miatt, engem valahogy minden aluljáróban/buszon megtalálnak :S
2011. szept. 28. 19:25
 17/23 anonim ***** válasza:
91%
Beszédtéma itt Székesfehérváron, hogy a polgármester egy cigány kulturális központot akar létrehozni... mégis milyen kultúrája van ezeknek?Nekem csak a koldulás, késelés, lopás, prostitúció, uzsora, fémlopás jut eszembe. Vagy valamit kihagytam?
2012. márc. 16. 00:53
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Ezek miatt a tulajdonságok miatt még szeretni is kéne őket, nem elég hogy megtűrjük?
2012. márc. 16. 00:54
 19/23 amarill ***** válasza:
100%
Mert sok bűntettet követtek el
2013. febr. 3. 02:14
 20/23 Neuhauser László ***** válasza:
100%

Elmondom, engem azért nem vesznek fel közmunkára, mert magyar vagyok!!

A cigányok után SOKKALTA több támogatást kapnak az önkormányzatok..

Tavaly voltam közmunkán, amt végeztem is rendesen, bár igaz, hogy nem volt kedvem hozzá...

Hogy miért nincs munkamorál??

Egyszerű a válasz: Számadatok

Közmunkás (Napi 8 óra) bére 2009 - ben BRUTTÓ 71.500 / NETTÓ 57.814 ft

Ugyanezen munkás bére 2012 - ben BRUTTÓ 71.800 (300 - zal több) / NETTÓ ~47.000 (10.000 - rel KEVESEBB!!!)

Tehát, három év alatt nem kevesebb mint TÍZEZER forinttal CSÖKKENT a közmunkások bére!!!

Szoc. segélyt kapok én is, és tudom jól, hogy ez nincs rendjén....

Nem segélyből kell élni, igen ebben van igazság, dolgozni kell, elfogadom

De akkor adjanak RENDES MUNKÁT és RENDES BÉREKET!!!

De se egy normális munkabér, se egy akármire való munkahely (de még másféle se...)

Mellesleg közmunkával az órabér 280 ft (nettó) , idénymunkával/napszámos munkával meg akár 6-700 ft is összeszedhető óránként, tavaly egy hét alatt össze szedtem annyit, amit közmunkával másfél hónap alatt.....

Na EZ az oka, hogy annyi a munkakerülő, egyszerűen hülyék lennének ennyiért dolgozni.....

Mellesleg, visszatérve a cigányságra...

Ha a következő mondatok után raszistának nyilvánítanak, és ez már rasszizmus, akkor felvállalom, hogy rasszista vagyok...

Kezdeném azzal, hogy mi mindent tettem a falu roma közösségéért:

INGYEN jártam DOLGOZNi, segíteni a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökéhez, mert ő maga nem ért a számítógépekhez, és az email - ezéshez..

Na szóva, ő diktált, én meg gépeltem, és utána jártam a pályázati lehetőségeknek, stb stb....

Hozzá teszem, annyira rosszul fogalmazott, hogy a teljes levelet át kellett utólag írnom, minden alkalommal....

Amiket sikerrel intéztem el, 2012 - ben

- Zarándokút Csatkára (Roma kultúrális zarándokút, csatkai búcsú)

- Egy hetes balatoni nyaralás, roma általános iskolás gyerekek részére

- A helyi önkormányzat a Roma N. Önkorm - mal egyetemben pályázott (természetesen ezt is én intéztem el) 30 roma származású foglalkoztatására a közmunka program keretében (Állami támogatás az önkorm. részére) .

- 2 darab benzinmotoros fűnyíróra és 2 darab motoros fűkaszára benyújtott támogatási kérelem, azzal a céllal, hogy a romák ezen eszközöket kölcsön véve a Roma NÖnkormtól a saját területeiket, és a házuk előtt az utcát rendbe tehessék - sikerrel megkapták a támogatást, az eszközökért semmi önrészt nem kellett fizetniük (csak a benzint)

- És még sorolhatnék egyéb, kisebb dolgokat....

És hogy mit kaptam cserébe a roma társadalomtól??

...Hát sok jót nem, rosszat annál inkább:

- Nemegyszer megloptak

- Elhívtak, hogy nézzem meg a gépüket (Sz.gépekkel foglalkozom "maszakként")

- De mikor egy alkatrészt ki kellene fizetni, akkor egyből nincs pénze (közben a boltból többezer ft értékű élelmiszerrel, és cigivel tér haza a testvére/párja/egyéb hozzátartozó)

- Nemegyszer megvertek, és elvették a pénzemet (párszáz ft) és/vagy az élelmiszert (kenyér+margarin+felvágott+nassolnivaló) , illetve egyszer a biciklimet is szétverték, mert ellenkeztem (tönkre ment)

- Egyszer egy roma ki is rabolt (200 ft volt nálam) , és megfenyegetett, hogy adjak neki pénzt (1.500 ft - ot) , vagy megver, és le is fogott... - Ez az ember többek között emiatt is, két és fél év börtönt kapott

- Ez utóbbi miatt is (mert börtönbe juttattam egy cigányt) a mai napig folyamatosan letámadnak a romák, megvernek, stb....

- Egyszer nem értem rá a roma önkorm.nak segíteni, egyből letámadtak, hogy azért mert egy rasszista hadd ne mondjam mi (nem tűrné a monitor és az oldal sem, hogy miket mondtak rám) vagyok, stb...

Ezután kérdem én: EZEKNEK segítsek??? Mikor EZT kapom cserébe???

hát NEM!!! Valamit valamiért!!!

Részemről ennyi

Ha ezzel már rasszista vagyok, akkor felvállalom!

Várom a véleményeket

Ja, és a falu: Kevermes (Békés megyében)

És egy érdekes számadat:

Kevermes lakossága 2011 - ben: ~2.100 fő, ebből roma: ~300 fő

A Roma Nemzetiségi Önorményzat (a segítségemmel) pályázatot írt ki, KIZÁRÓLAG ROMA származásúak megsegítésére, pl. ha valaki kórházi kezelésre szorul, vagy alkalmi anyagi támogatásra van szüksége

Nos, említettem, hogy 2.100 főből 300 vallotta magát romának

Szerintetek hányan jelentkeztek az előbb említett pályázatra?

Nem kevesebben, mint 1.800 - an, nem elírás, EZERNYOLCSZÁZAN!!!!

Nos, amikor segítség kell, akkor egyből cigány? Ha őt bántják, akkor ő cigány és magyar verte meg? De amikor ő bánt másokat, ő lop, akkor ő is magyar?? Hogy van ez???

2013. júl. 13. 00:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!