Miért nem teszik lehetővé a "szabad akarat" érvényesülését?
Nem igazán találtam megfelelő csoportot a kérdésemnek, úgyhogy ide írtam.
Rég óta foglalkoztat engem az a kérdés, hogy az elítéltek számára miért nem teszik lehetővé azt, hogy eldöntse: élni akar, vagy sem? Mondjuk, ha úgy döntene, hogy nem akarja tovább ezt az életet és amúgy is életfogytigot kapott, akkor legyen módja az öngyilkosságra - teszem azt akkor vezessék egy szobába, ahol az asztalon ott van egy méregkapszula.
Igen, tudom, hogy a legtöbb elítélt megérdemli azt, hogy hosszú évekig ott sínylődjön, viszont gondoljatok bele, számoljatok utána, hogy mennyi pénzbe (a mi pénzünkbe) kerül 1-1 elítélt elhelyezése és gondozása. Sok pénzt spórolhatna ezzel az állam és nem mellesleg... talán tényleg mindenkinek joga van a saját életéről dönteni (véget vetni annak, ha úgy akarja).
A börtönmunkát hoznám vissza inkább. Valamilyen formában van most is, de az a saját javukat szolgálja (könyvtáros lehet a börtönben, vagy büfés, stb..).. szolgálja inkább a társadalmat, ami a köreiből kizárásra ítéltette, mert hát ugye a börtön gyakorlatilag ez. És ne választható legyen... a tisztességes ember itt "kint" sem döntheti el, hogy dolgozik-e vagy sem (az átlagról beszélek).
De a kapszula sem rossz ötlet.
19:03 te nem vagy normális... és majd ha te elkezded szúrni valami fontos ember szemét, bevágnak a börtönbe, rád vágják a spanyolcsizmát, te meg önként és dalolva vallasz be majd bármit, akkor is ennyire a kínzás mellett leszel? A kínzás magával vonzza a politikai hátterű elítéléseket. Nem véletlen, hogy ennyire ellenzi minden fejlett ország.
Egyébként a halálbüntetés is, de az még mindig kisebb mértékben...
Ugyan már, ha valakit elítélnek 40 évre, akkor gondolkozzon csak, szívjon kicsit, ne csak bevegyen egy kapszulát és viszlát.
Igaz az is, hogy sokat költ az állam a rabokra, de itt rengetegen tévedésben élnek. A börtön az még így is sokkal rosszabb, mint szinte bármi más "itt kint". A kötelező közmunkát kéne visszahozni. napi 12 óra nehéz fizikai munka után már nem lenne kedvük balhézni meg kiképezni magukat. Szépen beesnének az ágyba aztán kész. Még talán örülnének is neki, hogy nem kell egész nap a cellájukban lenniük.
Eleinte beesnének, aztán a nehéz fizikai munka úgy megedzené őket, ahogy még a legjobb testépítés sem. Különösen úgy 4-5 év múlva már.
Ha pedig napi 12 órában dolgoznának, akkor azzal másfél szabad ember munkáját vennék el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!