Mi a véleményetek a magyar Himnuszról?
Szerintem túlságosan melankólikus, depressuiós a hangulata. A Szózat például sokkal dinamikusabb és optimistább is!
De ha megnézzük egy csomó országnak a himnusza sokkal inkább erőt, energiát, optimizmust sugall.
Ha megnézünk egy focimeccset, azért a legtöbb országnak olyan a himnusza, amit lehet fanatikusan énekelni, és teljesen feltöltö őket erővel!
Igazából ez a kérdés a Milan-Ligaválogatott meccs elején jutott eszembe, mert például a Milan indulója (jó, nem himnusz) is sokkal erőt sugárzóbb volt!
Most írjátok ide: MI SZOMORÚT találtok a Himnusz szövegében? Mert a dallama nem szomorú egyáltalán, hanem ünnepélyes.
Mi a szomorú a szövegben?
A múlt? Jó hogy túl vagyunk azon is, nem? Ez nem szomorú. Akkor mi?
Istennek nem danolhatsz már csárdást mégse', nem?
Kis tisztelet beszűrődött.
Lehet, hogy egy meccsen jobb pörgősen, de azért nem csak arra van fenntartva. Esetleg a Himnusz mellé egy országindulót? Meccsek előtt azt játsszhatnák, az aranyéremnél meg az eredetit. Akkor már úgyis rívunk.
ez jó ötlet, ezt szavazzuk meg 2/3 többséggel. Egy jó kis pályázatot rá, honatyáink felajánlhatnák az 1%-ukat fődíjnak.
Arra gondoltam, hogy az nem érzi benne az erőt, optimizmust, aki nem hisz. Aki bízik istenben, az tudja, hogy ez a legjobb, amit tehetünk, hogy Isten (vagy Boldogasszony) oltalmát kérjük. És ha elnyerjük az áldást, az a legnagyobb erő. Talán régen mindenki hitt, azért értették, ma meg mennyien nem - és csak üres szófordulat marad az ÁLDD MEG A MAGYART!
Én nem találom szomorúnak.
himnusz:
A himnusz vallásos jellegű, Istent vagy isteni hatalmakat dicsőítő, hozzájuk segítségért fohászkodó, imaszerű ének. Tárgya és alkalma tehát eredetileg valamely istenség vagy az Isten dicsérete, megnyerése és magasztalása. A vallásos költészet egyik legrégibb műfaja, az ősi kultúrákban mindenhol fellelhető. Közeli rokona az irodalmi ima műfaja.
Amit egyesek hallgatni szeretnének helyette,az a katonai,harci induló.
Ez volt a tuti válasz! Vannak népek, akiknek indulója van, más nemzeteknek himnuszuk. Maradjunk mi a himnusznál! Vívtunk mi már eleget! Kicsit lehet most már emelkedni.
Meg kell otthon tanítani a gyerekeknek! Hogy mi micsoda, és miért az.
Szeritem gyönyörű a dallama,és a szövege is. Az orgonás, és zenekari feldolgozása pedig fantasztikus. Engem mindig kiráz a hideg, ha templomban ünnepekkor énekeljük, vagy állami ünnepségeken. Egy dolog zavar csak, hogy sokaknak az állami megemlékezésekkor nem terjed addig a jólneveltségük, vagy nem is tudom minek hívjam ezt (magyarságuk?), hogy énekeljék a zenei aláfestásre. Ez egy olyan dolog, amire szerintem büszkék lehetünk. (egyébként nem tartom magamat nagy magyarnak, és hungarista sem vagyok, csak egyszerűen szeretem a himnuszunkat, és szeretem énekelni, és hallgatni, hogy az emberek ezt közösen el tudják énekelni)
Egyébként szerintem nagyon szép a régi magyar himnusz is. (Boldog asszony anyánk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!